Aditivi Alimentari
Numărul | Denumirea | Descrierea / Efecte secundare |
---|---|---|
E 553b | Talc |
(vezi E553b) |
E 354 | Tartrat de calciu |
(vezi E353) |
E 336 | Tartrat de potasiu (vezi E335) |
Conform unei cercetări (vezi referința 12), acest aditiv ar putea prezenta unele riscuri pentru persoanele care au probleme cu rinichii sau ficatul. Cu excepția acestui caz, este considerat inofensiv la ora actuală. |
E 335 | Tartrat de sodiu (monosodic, disodic și trisodic) |
Antioxidant și acidifiant de origine naturală derivat din acidul tartric; consumat în cantități mari, ar putea provoca diaree. |
E 483 | Tartrat de stearoil |
(vezi E481) |
E 337 | Tartrat dublu de potasiu și sodiu |
Vezi E335. |
E102 | Tartrazin |
(colorant C.l. 19140) Colorant sintetic galben. Riscuri: hiperactivitate, astm, urticarie, rinite,tulburări de vedere, insomnii; ar putea fi cancerigen, cu efecte mutagene şi teratogene (vezi referinţele 1 şi 2). Aditiv interzis în Austria, Finlanda şi Norvegia. Evitaţi-!! |
E102 | Tartrazină (colorant C.l. 19140) |
Colorant sintetic galben. |
E 957 | Taumatină |
îndulcitor și potențiator de gust de origine naturală, obținut din fructele unei plante tropicale (Thaumococcus danielii), este de 2 500 de ori mai dulce decât zahărul și este foarte folosit în numeroase alimente. De ce nu ar fi suficiente zahărul integral și mierea? De asemenea, acest aditiv poate fi obținut prin metode genetice. în general, este considerat inofensiv, chiar dacă unii autori nu îl recomandă. |
E 285 | Tetraborat de sodiu (borax) |
Conservant sintetic periculos. |
E 233 | Tiabendazol |
Conservant care ar trebui retras de pe lista aditivilor, întrucât, la fel ca E230, este utilizat ca pesticid pentru citrice. Este genotoxic. |
E 1518 | Triacitat de gliceril (triacetină) |
(vezi El 517) |
E 451 | Trifosfat pentasodic sau pentapotasic |
Aditiv care trebuie evitat. |
E 492 | Tristearat de sorbitan |
(vezi E491) |