Aditivi Alimentari

(1) | 5 (1) | A (69) | B (11) | C (37) | D (16) | E (19) | F (16) | G (29) | H (11) | I (8) | K (1) | L (11) | M (13) | N (9) | O (10) | P (28) | R (5) | S (34) | T (14) | U (1) | V (1) | X (2) | Z (1)
Numărul Denumirea Descrierea / Efecte secundare
E 161 Xantofilă

Colorant galben de origine vegetală.
Este interzis în Elveția.

E 967 Xylitol

îndulcitor sintetic pe care FDA îl consideră cancerigen de mai mulți ani.
Riscuri (recunoscute pentru sănătatea noastră): numeroase tulburări ale metabolismului, acidoză, calculi renali, o funcționare defectuoasă a rinichilor, stări de greață, pierderea orientării, stări de leșin și chiar deces. Așadar, sunt raportate nu doar diaree și balonări, cum se întâmplă de obicei. în ciuda toxicității evidente a xylitolului pentru sănătatea noastră, este autorizat în continuare (vezi referința 47). însă, având în vedere că, atunci când gătesc ori se spală pe dinți, numeroase persoane folosesc anumite forme de xylitol care par naturale, clasăm acest aditiv în grupa portocalie, (vezi p. 111) Atenție!

La Inceput