Sport

De ce calciul e necesar femeilor care aleargă

Organismul uman stochează calciu prin depozitarea acestuia în primii 25 de ani de viață. Totuși această „bancă de țesut osos” încetează să mai depoziteze calciu, atunci când organismul atinge vârsta de 30 de ani și începe să preia calciul stocat din oase.

În cât timp de la începerea antrenamentelor poți vedea rezultatele dorite

Este o întrebare, pe care și-o pun toți începătorii de la sală: Cât de mult din această tortură fizică trebuie să suport înainte să observ o schimbare în fizicul meu?

10.000 de pași pe zi – sănătate la pachet sau o nouă schemă de marketing. Iată ce ne învață despre stabilirea obiectivelor

Până acum, ideea că 10.000 de pași pe zi sunt ideali pentru o sănătate optimă este aproape considerată reală. Gadgeturile de fitness sugerează automat un obiectiv zilnic de 10.000 de pași, dar acest număr nu are rădăcini în știință – fenomenul de a parcurge 10.000 de pași pe zi a început datorită unei campanii de marketing japoneze din anii 1960.

Cum influențează rețelele sociale motivația pentru sport și de a arăta bine

Ai devenit tot mai preocupat/ă sau obsedat/ă de a arăta bine? Faci exerciții pentru a-ți îmbunătăți aspectul sau faci exerciții pentru a te bucura? Ești influențat de mass-media, unde toți și toate au corpuri frumoase, merg la masaj și duc o viață de poveste?

COVID-19: cum să rămâi activ fizic, la orice vârstă, în autoizolare. Recomandări OMS

Pandemia COVID-19 fie ne-a izolat total de lumea din jur și de contactele sociale, fie ne-a restricționat această latură a vieții. Drept rezultat, facem mai puțină mișcare, ne putem simți mai singuratici, deci, are de suferit sănătatea noastră fizică și psihică. Pentru a te ajuta să treci mai ușor prin autoizolare și să rămâi sănătos fizic și psihic, ți-am pregătit în continuare un șir de sfaturi, care sperăm să îți fie de folos.

Aleargă – susține o cauză nobilă și întărește-ți sănătatea

Comunitatea Run Pink Moldova anunță un eveniment caritabil dedicat femeilor diagnosticate cu cancer mamar din Republica Moldova. Cu denumirea „Cursa pentru vindecare” (Race for Cure), evenimentul va avea loc pe data de 25/26/27 septembrie. La acest „Maraton”, petrecut de această dată într-un format digital,  fiecare doritor poate alerga o distanță simbolică de 2,5km și 5,0km și susține astfel pacientele cu cancer la sân, poate sărbători supraviețuitoarele/supraviețuitorii și onora pe cei care au fost răpuși de această maladie. Pentru a-ți aduce o doză în plus de motivație ți-am pregătit în continuare zece beneficii argumentate științific ale alergatului.

Sălile de sport din Moldova care petrec antrenamente în regim LIVE, online. Vezi lista și orarul acestora

Sărbătorile pascale au fost dintotdeauna o mare provocare pentru siluetă. Situația pare și mai complicată în condițiile de autoizolare la domiciliu, în care mâncarea hipercalorică rămâne, iar mișcare este foarte puțină. Însă, soluție există mereu, e nevoie doar de dorință. Pentru a susține iubitorii modului activ de viață și a le ajuta să rămână în formă, un șir de săli de sport din capitală au trecut la modul on-line de livrare a antrenamentelor. Urmărește mai jos sălile de sport, orarul antrenamentelor și modalitățile de conectare la acestea. Toate antrenamentele și sfaturile sunt absolut GRATUITE.

Pericolele ascunse ale shake-rilor proteice. În loc de mușchi, riscați să dezvoltați boli pentru întreaga viață

Utilizate inițial doar de body-builderi, shake-urile proteice au devenit extrem de populare printre mulți oameni care frecventează sala de sport în mod regulat. Ingredientul principal al acestor shake-uri, dar și a suplimentelor, prafurilor sau „batonașelor nutritive” sunt aminoacizii cu catenă ramificată (Branched Chain Amino Acids sau BCAA). Deși producătorii ne impun ideea că aceștia ne vor crește masa musculară, ultimele studii medicale demonstrează mai multă daună decât folos.

Ți se pare foarte greu să efectuezi exercițiul plank? Vezi care sunt beneficiile

Plank-ul este cel mai bun exercițiu pentru a întări core-ul (zona mediană, mușchii anteriori, posteriori și laterali). Dacă vrei să-ți îmbunătățești forța, trebuie să ai un core puternic. Core-ul face legătura între mușchii trenului superior și cel inferior, exact ca un lanț. Mușchii care compun core-ul au ca rol stabilizarea și alinierea coloanei și a pelvisului pentru a avea performanțe în activitățile zilnice.

Mergi de ceva timp la sală, dar rezultatele se lasă așteptate. Care sunt greșelile pe care le faci?

Sportul a devenit parte din viața multor oameni. Unii îl practică din plăcere, alții pentru că așa trebuie. Este foarte important să găsiți genul de sport care să vă reprezinte. Mersul la sala de forță pentru unii pare să fie o plictiseală totală, mai cu seamă că nici rezultatele nu sunt vizibile. Ba mai mult, au început să apară durerile de genunchi sau de spate. 

 

La Inceput