Aditivi Alimentari

(1) | 5 (1) | A (69) | B (11) | C (37) | D (16) | E (19) | F (16) | G (29) | H (11) | I (8) | K (1) | L (11) | M (13) | N (9) | O (10) | P (28) | R (5) | S (34) | T (14) | U (1) | V (1) | X (2) | Z (1)
Numărul Denumirea Descrierea / Efecte secundare
E 132 Indigotin sau indigo carmin (C.l. 73015)

Colorant albastru sintetic.
Riscuri: hiperactivitate, strări de greață, hipertensiune, reacții cutanate, probleme respiratorii, alergii; este cancerigen și mutagen (vezi referința 1). Este prezent uneori în produsele cosmetice.
Evitați-I!

E 634 Inozinat dicalcic

(vezi E630)

E 634 Inozinat dicalcic

(vezi E630)

E 632 Inozinat dipotasic

(vezi E630)

E 631 Inozinat disodic

(vezi E630)

E 1103 Invertază

Enzimă obținută din drojdie, utilizată în prepararea a numeroase alimente.
Este considerată inofensivă la ora actuală.

E 943b Izobutan

(vezi E 943a)

E 953 Izomalt

îndulcitor sintetic derivat din zaharoză sau produs prin metode genetice.
Riscuri: balonări și diaree.
Este un aditiv foarte utilizat.
Atenție!

La Inceput