Sarcina

Epidurala în timpul nașterii: Beneficii și Contraindicații

Nașterea reprezintă o experiență intensă și adesea dureroasă pentru femei, iar gestionarea durerii este o preocupare majoră în obstetrică. În ultimii ani, epidurala a devenit metoda predominantă de ameliorare a durerii pentru femeile aflate în travaliu.

Diabetul gestațional: Simptome și tratament

Diabetul gestațional este diabetul diagnosticat pentru prima dată în timpul sarcinii (gestație). Ca și alte tipuri de diabet, diabetul gestațional afectează modul în care celulele dumneavoastră utilizează zahărul (glucoza). Diabetul gestațional provoacă un nivel ridicat de zahăr în sânge care poate afecta sarcina și sănătatea copilului dumneavoastră.

Planificați să deveniți părinți? Iată șase controale medicale de urmat înainte de conceperea unui copil

Grija pentru copil începe cu mult înainte de nașterea lui. Practic, începe din acel moment când decideți să deveniți părinți. Asigurându-vă de propria sănătate, există șanse mai mari pentru graviditate și sarcină mai ușoară. E la fel de important pentru sănătatea viitorului copil. Iată câteva investigații medicale care trebuie urmate înainte de a concepe un copil.

Simptomele în sarcină: E normală sau nu lipsa lor?

Răul matinal, poftele alimentare și sensibilitatea sânilor sunt simptome tipice în sarcină. Totuși acestea nu sunt singurele semne. În plus, simptomele pot varia de la o persoană la alta, după prezența sau neprezența lor, durată și intensitate. Mai mult, aceeași femeie poate avea simptome diferite de la o sarcină la alta.

Medicamente în sarcină. Care sunt interzise și care pot fi administrate

De obicei, medicul le recomandă femeilor însărcinate să evite administrarea medicamentelor, în special în timpul primului trimestru. Această perioadă este una critică, deoarece anume în acest interval de timp are loc formarea organelor copilului. Cu toate acestea, uneori viitoarea mămică trebuie să administreze medicamentele pentru a ține sub control unele boli cronice, precum hipertensiunea arterială sau astmul bronșic.

De ce este important masajul perineului pentru o naștere ușoară

Nașterile pe cale naturală sunt însoțite, de cele mai multe ori, de traumatisme de diverse grade ale vaginului: de la rupturi ușoare până la formarea unei fisuri adânci și largi care poate ajunge până la sfincterul anal și implică un șir de complicații serioase. Pentru a reduce din aceste complicații și a face traversarea copilului prin căile de naștere mai lentă și mai puțin traumatizantă pentru mamă, pot fi aplicate un șir de tehnici. Una dintre ele este masajul perineului (zona cuprinsă între vagin și anus). Află în continuare mai multe despre acesta, dar și cât de eficient este pentru viitoarea mamă.

Când o ruptură de perineu este considerată gravă și ce consecințe poate avea

Perineul reprezintă zona cuprinsă între vagin și anus. Ruptura acestuia este un efect advers frecvent al nașterii pe cale naturală. Această complicație poate fi de patru tipuri și necesită o atenție și o conduită specifică pentru a fi soluționată. Cum poți preveni însă ruptura de perineu? Iată explicațiile specialiștilor.

Poți fi însărcinată și avea ciclu menstrual în același timp sau nu?

„Nu știam că sunt însărcinată, aveam ciclu menstrual”, frază care poate fi uneori relatată de femeile care află, pe neprins de veste, că sunt, de fapt, însărcinate. O fi oare adevărat? Cunoaștem că lipsa ciclului menstrual este un prim semn al sarcinii, iar această constatare pare una ireală, iată de ce îți răspundem în continuare la această întrebare și îți aducem exemple concrete ale cazurilor în care sângerarea este, totuși, posibilă în timpul sarcinii.

Naștere pe cale naturală versus prin intervenție cezariană: cum este mai bine pentru tine și copilul tău

Copilul poate veni pe lume prin două căi: fie în urma nașterii naturale, fie prin intervenție chirurgicală - cezariană. Scopul ambelor metode este nașterea copilului în siguranță. În unele cazuri, potrivit indicațiilor medicale, este prescrisă nașterea prin intervenție chirurgicală cezariană, deoarece  nașterea pe cale vaginală este prea riscantă.  Află în continuare care este definiția nașterii pe cale naturală și a intervenției cezariene, când este indicată cea din urmă și care sunt punctele pro și contra ale ambelor tipuri de naștere.

Embrionii umani: cât timp pot rămâne aceștia congelați

Recent, omenirea a rămas uimită după ce în presă a fost descrisă istoria unui cuplu american care a dat naștere unui bebeluș conceput dintr-un embrion congelat la temperaturi ultra-joase timp de 27 de ani. Istoria nu este o premieră absolută. Sora bebelușului a avut aproape aceeași istorie, fiind născută dintr-un embrion implantat în uter, după ce s-a aflat în stare congelată timp de 24 de ani. În acest context, apare întrebarea: cât timp pot rămâne embrionii umani în stare congelată? Aflați răspunsul în cele ce urmează.

La Inceput