Dezvoltarea psiho-emoțională

Depresia la bărbați. Tăcerea nu e o soluție

Depresia masculină este o afecțiune gravă, dar mulți bărbați încearcă să o ignore sau refuză tratamentul. Aflați din acest material care sunt semnele și simptomele depresiei la bărbați și ce măsuri trebuie întreprinse. Te simți iritat, izolat sau retras? Ai impresia că lucrezi tot timpul? Bei prea mult? Aceste semne pot indica faptul că suferi de depresie.

Violența în familie, rolul medicului de familie în rezolvarea problemei

Violența în familie este considerată, încă din 1970, de către ONU, drept o încălcare a drepturilor fundamentale ale omului. Aceasta reprezintă o formă de violență, care a apărut relativ recent, și a cărei soluționare vizează, în principal, aspectul social și juridic. Cu toate acestea, în Franța, de exemplu, o femeie moare, în medie, la fiecare trei zile din cauza violenței din partea soțului.

Criza personalității în adolescență – cum o recunoaștem

Deși multor părinți le este greu să accepte acest lucru, criza personalității la adolescenți există și, din păcate, este destul de frecventă. Furia, opunerea și comportamentul agresiv sunt doar niște semnale a unei crize adolescentine. Trebuie să știți însă că această criză nu afectează orice adolescent, unii tineri în devenire reușesc să treacă peste „perioada de maturizare” fără stres și certuri.

La Inceput