Frumusețe

Apa de orez - secretul unui păr sănătos

Poate că te-ai întrebat vreodată ce să faci cu apa de orez rămasă după ce ai gătit o porție delicioasă din orez. Ei bine, s-ar putea să te surprindă să afli că aruncarea acestui lichid alb tulbure ar putea însemna pierderea unor beneficii valoroase. Deși este un truc de frumusețe vechi, nu mulți sunt la curent cu beneficiile pe care le poate aduce apa de orez pentru păr, piele și sănătate în general. 

Pungile de sub ochi: Cauze și Soluții

Pungile de sub ochi sunt umflături ușoare sau umflături sub ochi. Acestea sunt frecvente pe măsură ce îmbătrânești și țesuturile din jurul ochilor slăbesc, inclusiv unii dintre mușchii care susțin pleoapele. 

Pericolele necunoscute ale tratamentelor cu keratină

Tratamentul cu keratină, o tehnică utilizată pentru netezirea părului, poate fi însoțit de riscuri și consecințe nedorite pentru sănătate. Acest proces, adesea numit și „tratament brazilian cu cheratină” sau „Brazilian blowout” implică aplicarea de produse pe păr, urmată de uscare și sigilare cu ajutorul unei plăci de îndreptat părul.

Suplimentele de colagen – beneficii reale sau doar marketing? Ce spune știința

Colagenul este o proteină-componentă a țesutului conjunctiv din organism, adică a celui care menține corpul drept o unitate integră. Cel mai frecvent ea poate fi găsită în tendoane și în piele și reprezintă aproximativ 30% din cantitatea totală de proteine. Datorită acestor caracteristici, se consideră că un aport suplimentar de colagen ar putea contribui la îmbunătățirea calității pielii, prevenirea proceselor de îmbătrânire, ba chiar tratamentul patologiilor osoase și a celor articulare.

Cum se schimbă greutatea femeii pe parcursul vieții și cum poți preveni acumularea kilogramelor

Greutatea ta se schimbă în mod natural odată ce înaintezi în vârstă. S-ar putea întâmpla să experimentezi fluctuații ale greutății, chiar dacă te alimentezi echilibrat și faci exerciții fizice. De asemenea, s-ar putea să experimentezi kilograme în plus și în minus pe parcursul unui ciclu menstrual. Află în continuare cum și de ce se schimbă greutatea femeilor pe parcursul vieții, care ar fi limita admisibilă de adaos și cum să previi acumularea exagerată a acesteia pe parcursul vieții.

Ochelarii de soare – gri, galbeni, verzi, bruni ori roșii. Ce culoare ar trebui să alegi pentru condus, protecție de soare, apă sau zăpadă

Odată ce soarele a devenit mai agresiv, iar numărul zilelor însorite s-a mărit, apare necesitatea purtării ochelarilor de protecție solară. Însă între prețurile aparent accesibile și ochelarii de soare care se vând la fiecare colț se ascunde un pericol foarte mare pentru ochii tăi. Deși nu este perceput imediat, acesta se poate dezvolta în timp, aducându-ți mai multe bătăi de cap. Află în continuare ce riști dacă alegi să cumperi ochelari de soare ieftini și necalitativi și cum să îi găsești pe cei mai potriviți, care te vor proteja de razele solare agresive.

FOTO: De ce grăsimea de pe burtă are diferite forme și cum să scapi de ea

Dacă te-ai confruntat cândva cu depunerea grăsimii pe burtă, probabil te-ai întrebat de ce aceasta poate avea diferite forme și de ce factori depinde acest proces. Este bine să știi că studiindu-ți forma burții poți afla exact de ce apare ea și să faci schimbarea exactă de care ai nevoie. Deși în majoritatea cazurilor de vină este stilul de viață, uneori este nevoie să faci și alte schimbări. Află în continuare care sunt cele mai frecvente forme ale burții, de ce grăsimea se depune anume în acest mod și cum poți scăpa de ea.

Cum să previi și să lupți cu acneea provocată de măștile de protecție individuală

Odată cu declararea pandemiei COVID-19, pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, a apărut necesitatea purtării măștilor de protecție individuală. De mai bine de un an acestea fac parte din rutina noastră zilnică. Fiind obligați să o purtăm pretutindeni, s-ar putea să ne confruntăm cu acneea, una din complicațiile acesteia. Dacă ai descoperit-o și tu pe fața ta, află că nu ești singurul, iar acneea, iritația și roșeața apare la tot mai multe persoane. Află în continuare de ce apare aceasta, dar și cum poate fi prevenită și tratată corespunzător.

Cum să ai grijă de pielea ta primăvara. Ce fel de creme să alegi, în funcție de ten

Începutul primăverii aduce cu sine mai mult soare, un nivel mai înalt de umiditate și temperaturi în creștere, care sunt pentru fiecare dintre noi ca o gură de aer curat. Pielea noastră îndrăgește, asemeni nouă, aceste schimbări, dar are nevoie de mai mult timp pentru a se adapta. Pe lângă aceasta, iarna ne lasă, în majoritatea cazurilor, cu o piele uscată, care pe lângă hidratare are nevoie și de exfoliere. Este cazul să îți schimbi și cremele pe care le-ai utilizat în timpul rece și să adaugi mai multă protecție solară.

Sfaturi utile pentru cei care se pregătesc să meargă la solar: ce să faci și ce să nu faci, atunci când decizi să-l frecventezi

Solarul sau camera special amenajată, verticală sau orizontală, care emite raze ultraviolete pentru a bronza pielea, este astăzi un subiect destul de controversat. În timp ce oamenii de știință avertizează că razele ultraviolete pot pătrunde mai adânc în piele decât cele solare și pot spori riscul apariției cancerului, precum și îmbătrâni pielea, unii preferă totuși să îl frecventeze, atunci când nu există posibilitatea obținerii unui bronz natural, pe malul litoralului. În cazul în care faci parte din cea de a doua categorie, ți-am pregătit în continuare un șir de sfaturi care te vor ajuta să faci aceste vizite mai inofensive.

La Inceput