Primul ajutor

Recomandări: Cum să ajuți o persoană în timpul unei crize de epilepsie

Convulsiile pot fi imprevizibile. Este greu de spus cât timp vor dura sau ce se va întâmpla în timpul lor. Unele pot începe cu simptome minore, iar apoi pot duce la o cădere sau la pierderea cunoștinței. Alte crize se pot încheia în doar câteva secunde.

Ce se întâmplă cu organismul, atunci când cazi sub gheață și cum poți scăpa cu zile. Când survine hipotermia

Unul dintre cele mai frecvente mituri zice că atunci când nimerești sub gheață poți deceda din cauza hipotermiei în 5-10 minute. De fapt, această perioadă variază în funcție de acțiunile pe care le vei întreprinde și cât de mult vei panica. Află în continuare ce se întâmplă mai exact atunci când gheața se sparge și nimerești în apa rece, dar și cum să acționezi pentru a-ți salva viața.

Frecvența respiratorie – cum să o măsori și cât de actuală este în contextul noului coronavirus

Dificultățile de respirație reprezintă unul dintre simptomele majore ale infecției cu noul coronavirus care indică la o afecțiune severă. Potrivit datelor oficiale, aproximativ 1 din 6 persoane cu COVID-19 devine grav bolnavă și prezintă acest simptom. Iată de ce este extrem de important să cunoaștem cum să măsurăm frecvența respiratorie, iar în caz de abateri de la norma existentă să apelăm de urgență la serviciul 112. Urmărește în continuare cum să măsori frecvența respiratorie, care este norma acesteia la adulți și la copii și în ce cazuri este necesar ajutorul imediat al serviciului de asistență medicală urgentă.

Ce este șocul anafilactic – reacția organismului care îți poate pune viața în pericol

În unele cazuri substanțele cu care contactăm pot provoca reacții alergice severe, una dintre care este șocul anafilactic. Odată depistat, acesta necesită o intervenție medicală de urgență întrucât este un pericol absolut pentru viață. Află în continuare ce este mai exact această reacție severă a organismului, când apare, cum se manifestă, cum poate fi prevenită și tratată corespunzător.

COVID-19: Ce este oxigenoterapia, când să o faci și de ce măsuri de siguranță să ții cont

Precum se știe, oxigenul – gazul care se găsește în aerul pe care îl respirăm - este indispensabil pentru viața omului. În unele afecțiuni ale sistemului respirator însă, o categorie de persoane nu poate primi oxigenul necesar în mod natural. În aceste cazuri, ei au nevoie de oxigen suplimentar sau de oxigenoterapie. Se întâmplă și în condițiile actuale, în tratamentul pacienților grav bolnavi cu noul coronavirus, COVID-19. Oxigenoterapia este indicată pacienților infectați, care necesită un suport de oxigen imediat pentru susținerea funcțiilor vitale. Această terapie nu mărește riscul transmiterii COVID-19 prin intermediul picăturilor sau prin contact direct.

Căpușele: Ce probleme pot provoca și cum să ne protejăm

Dacă ați mers vreodată în natură, probabil știți și ați întâlnit căpușe la un moment dat. Acestea sunt active în lunile de primăvară și de vară, în mod obișnuit din aprilie până în septembrie.

Cum faceți față unui atac de astm și nu aveți pe nimeni prin preajmă

Astmul este o afecțiune respiratorie cronică. Poate provoca inflamarea căilor respiratorii din plămâni, ceea ce poate face dificilă respirația. Un atac de astm apare atunci când aceste simptome devin pronunțate, ceea ce îngreunează respirația.

Primul ajutor în caz de hipotermie sau degerături

În perioada rece a anului, se pot întâmpla cazuri când expunerea la frig nu poate fi evitată. Iată câteva metode de protecție a organismului de acțiunea temperaturilor scăzute și de restabilire a temperaturii normale a corpului. Verificați datele meteo înainte de a ieși din casă. Cea mai bună metodă de protecție împotriva frigului este să vă îmbrăcați ,,pe straturi”.

Primul ajutor în caz de urgențe stomatologice

Dacă vi se întâmplă să aveți o traumă a cavității bucale, primul lucru la care trebuie să vă gândiți este să cereți ajutorul medicului stomatolog. De obicei aceștia rezervă timp, atunci când își planifică munca pentru o zi, inclusiv pentru urgențe. 

Luxația la cot - cum analizăm dacă mușchii și nervii brațului nu au fost afectați

Luxația cotului este o afecțiune care necesită tratament medical, deși pare o problemă ușoară. Dacă se întâmplă să vă luxați cotul la domiciliu trebuie să aplicați gheață la nivelul cotului. Aceasta va diminua durerea și tumefierea locală. Dar este foarte important ca după aceasta să mergeți la un consult de specialitate. 

La Inceput