Afecțiuni la copii

Ce este Anchiloglosia sau „limba scurtă”

Anchiloglosia sau „limba scurtă”  este o afecțiune prezentă la naștere care limitează gama de mișcare a limbii.

Totul despre boala obrajilor pălmuiți

Boala obrajilor pălmuiți (numită și a cincea boală) este frecvent întâlnită la copii și ar trebui să se amelioreze de la sine în decurs de 3 săptămâni. Se întâlnește mai rar în rândul adulților, dar poate avea o formă mai gravă.

Spasmul hohotului de plâns. Cum se manifestă și cum îl gestionăm

Spasmul hohotului de plâns apare atunci cand bebelușii noștri plâng atât de intens încât nu mai respiră pentru câteva secunde.

Miopia de carantină afectează mai ales preșcolarii. Sfaturile specialiștilor din Asia

Primele cercetări din China arată că restricțiile impuse de autorități pe durata pandemiei au avut un efect negativ asupra sănătății ochilor mai ales la copii. Cercetătorii s-au referit la acest efect drept „miopie de carantină” sau miopie indusă de izolare, scrie BBC.

Meningita și septicemia la copii și bebeluși: 11 simptome care confirmă boala. Cum faceți testul paharului

Meningita este o boală foarte gravă. Aceasta reprezintă o infecție a mucoasei creierului și măduvei spinării. Există două tipuri de meningită: bacteriană și virală.

Acneea neonatală sau acneea la bebeluși. Prin ce se deosebește de cea infantilă și din adolescență și cum se tratează

Acneea bebelușului, numită și acneea neonatală, este o afecțiune a pielii destul de răspândită și de regulă temporară. Aceasta se poate dezvolta atât pe fața, cât și pe corpul copilului. Afecțiunea se manifestă prin umflături foarte mici, de culoare albă sau roșie. Partea bună este că, de cele mai multe ori afecțiunea trece de la sine, fără un anumit tratament

Febra la copii: Cum tratăm simptomul fără medicamente

În general, febra nu trebuie tratată cu medicamente, cu excepția cazului în care copilul se simte foarte rău sau are antecedente de convulsii febrile. Febra poate fi importantă, ajutând organismul să lupte cu infecția. Chiar și febra înaltă nu este neapărat periculoasă pentru copil, aceasta cu excepția cazului în care copilul a avut anterior convulsii sau suferă de o boală cronică.

Semnele timpurii ale autismului la copil – descrierea pentru primele 18 luni de viață

Autismul sau tulburările spectrului autist reprezintă o patologie a dezvoltării care influențează modul copilului de a se comporta, a interacționa cu cei din jur și a comunica. Această afecțiune este denumită „spectru” din cauza varietății de semne și comportamente, diferite în intensitate, pe care le poate cuprinde. Deși această diagnoză poate fi stabilită la orice vârstă, cel mai frecvent se întâmplă până la 2 ani de viață. Totodată, cu cât mai rapid acest lucru se întâmplă, cu atât mai ușoare sunt consecințele, iar copilul poate fi învățat să facă față provocărilor din mediul ambiant, îmbunătățindu-i limbajul și capacitatea de interacțiune cu cei din jur. Află în continuare care sunt semnele timpurii ale autismului, pentru primele 18 luni de viață și ce comportamente trebuie să te pună în gardă.

„Copiii soarelui”, cei care se nasc cu un cromozom în plus. Ce probleme de sănătate pot avea

Supranumiți și „copiii soarelui”, cei care trăiesc cu sindromul Down au un cromozom 21 în surplus în materialul genetic. Iată de ce această maladie genetică este denumită trisomie (la cei doi cromozomi prezenți în mod normal, se mai adaugă unul). Această stare provoacă dizabilități mentale și fizice persoanelor care trăiesc cu ea. Deși multe dizabilități însoțesc persoana pe parcursul întregii vieți, copiii soarelui pot trăi o viață fericită și plină de evenimente pozitive. Se întâmplă pentru că în societatea modernă persoanele cu sindrom Down și familiile acestora sunt susținute, fiindu-le oferit un spectru întreg de oportunități. Află în continuare mai multe despre ei, copiii soarelui.

Pavorul nocturn și coșmarurile la copii – ce le provoacă și prin ce se deosebesc

Mulți copii experimentează pavorul nocturn și coșmarurile, însă majoritatea le depășesc odată ce cresc. Potrivit specialiștilor, acestea nu provoacă daune psihologice de lungă durată. Pavorul nocturn și coșmarurile se deosebesc atât prin mecanismul de apariție, cât și prin modul în care îți poți ajuta copilul să le depășească. În continuare vă propunem să aflați care sunt diferențele dintre aceste două dereglări de somn, cum să le recunoști și cum să vă ajutați copilul să le depășească.

La Inceput