Sănătate mintală

Demența în rândul tinerilor. Factori de risc

Demența cu debut într-o etapă tânără dezvăluie noi factori de risc, conform unui studiu prospectiv din cadrul U.K. Biobank.

Epuizarea parentală- Efectele Burnout-ului asupra părinților

Epuizarea parentală apare inevitabil și poate fi resimțită puternic. Află cum poți să scapi de acest sentiment copleșitor și să te reconectezi cu tine.

Beneficii pentru creier: Consumul uleiului de măsline te poate proteja împotriva demenței

Uleiul de măsline ar putea avea proprietăți neuroprotectoare, contribuind astfel la menținerea sănătății cognitive și reducerea riscului de demență, arată noul studiu.

Sindromul burnout. Simptome și semne

Tuturor li se întâmplă la un moment dat să se simtă mai epuizat sau să experimenteze o stare de anxietate. Uneori, devenim prea ocupați și uităm să facem un pas înapoi și să ne odihnim. Acesta este momentul în care poate apărea burnout-ul.

Ce este Agorafobia și cum se manifestă

Agorafobia este o tulburare de anxietate care provoacă o teamă intensă de a fi sufocat sau de a nu putea scăpa sa

Stresul: Efectele negative asupra sănătății

Modul în care stresul afectează organismul diferă de la o persoană la alta. Unii oameni pot experimenta doar efecte psihologice din cauza stării de stres, în timp ce alții pot avea și simptome fizice, cum ar fi durerile de cap și arsurile la stomac.

Top 10 filme despre sănătatea mintală a adolescenților

Să fii adolescent este dificil, mai ales atunci când trebuie să echilibrezi dificultățile vieții și să te acomodezi cu cine ești. Astfel, ca urmare, adolescenții se confruntă frecvent cu o varietate de probleme de sănătate mintală, de la minore până la severe. Cu toate acestea, unii părinți sau alte persoane dragi pot confunda adesea aceste probleme de sănătate mintală cu o stare rebelă.

Claustrofobia: Cauze. Simptome. Tratament

Claustrofobia este o formă de tulburare anxioasă, în care o teamă irațională de a nu avea ieșire sau de a fi închisă în sine poate duce la un atac de panică. Aceasta este considerată o fobie specifică.

Acest hormon poate ameliora tulburările cognitive în cazul bolii Alzheimer

 

Oxitocina, "hormonul iubirii", poate ameliora tulburările cognitive în cazul bolii Alzheimer

Tulburarea de Deficit de Atenție/Hiperactivitate (ADHD) la copii

Tulburarea de Deficit de Atenție/Hiperactivitate (ADHD) este o afecțiune cronică care afectează milioane de copii și care continuă adesea la vârsta adultă.

La Inceput