Sănătate la îndemână

Oncologii britanici oferă sfaturi practice pentru a reduce riscul de cancer

Medicii oncologi știu mai bine decât oricine cum să îți oferi cele mai bune sfaturi pentru a preveni cancerul. Ei împărtășesc sfaturile după care trăiesc, pentru că mulți dintre noi nu știm exact ce putem face pentru a preveni această boală. Cum își trăiesc viața oncologii bazându-se pe cunoștințele lor? Medicii dezvăluie secretele unei vieți sănătoase și riscurile care merită asumate - sau nu.

Introducerea untului de arahide fin în alimentația bebelușilor ar putea preveni alergia la arahide

Cercetătorii susțin că administrarea de unt de arahide neted bebelușilor și pe tot parcursul copilăriei timpurii ar putea oferi protecție pe toată durata vieții împotriva alergiei la arahide, scrie BBC.

Boala Raynaud. Simptome, cauze, factori de risc

Boala Raynaud (ray-NOSE) face ca unele zone ale corpului - cum ar fi degetele de la mâini și de la picioare - să se simtă amorțite și reci ca răspuns la temperaturi scăzute sau la stres. În cazul bolii Raynaud, arterele mai mici care alimentează pielea cu sânge se îngustează. Acest lucru limitează fluxul de sânge în zonele afectate, ceea ce se numește vasospasm. Alte denumiri pentru această afecțiune sunt Fenomenul Raynaud și Sindromul Raynaud.

Fructele goji. Beneficii și contraindicații

Fructele goji sunt consumate de mult timp pentru conținutul lor ridicat de nutrienți și pentru beneficiile medicinale raportate. Fructele Goji aparțin familiei Solanaceae, care include cartofii, roșiile și vinetele. Aceste fructe sunt bogate în substanțe nutritive și conțin niveluri ridicate de mulți antioxidanți, în special betacaroten și zeaxantină. Ele sunt consumate de obicei uscate și pot fi adăugate în smoothie-uri, cereale sau produse de patiserie.

Consumul de avocado poate reduce riscul de diabet, în special pentru femei

Femeile care au consumat 30-38 de grame de avocado au avut șanse semnificativ mai mici de diabet decât cele care nu au consumat avocado. Experții spun că combinația de fibre și grăsimi nesaturate găsite în avocado joacă un rol în reducerea riscului de diabet.

De ce e bine să mănânci căpșuni. 6 beneficii pentru sănătate

Se apropie sezonul căpșunilor și este important să știți că aceste fructe delicioase nu sunt doar o plăcere culinară, ci și o sursă bogată de nutrienți esențiali și antioxidanți care aduc numeroase beneficii pentru sănătatea dumneavoastră.

Ce este spirometria și de ce se face

Spirometria este cel mai frecvent tip de test al funcției pulmonare sau de testare a respirației. Acest test măsoară cantitatea de aer pe care o puteți inspira și expira din plămâni, precum și cât de ușor și de repede puteți sufla aerul din plămâni.

Tot ce trebuie să știi despre anestezie

În prezent, domeniul medical înregistrează progrese remarcabile în domeniul chirurgiei și al intervențiilor. Cu toate că multe dintre aceste intervenții sunt cruciale pentru salvarea vieților, ele nu ar fi fost posibil de executat fără anestezie.

Tinerii își pierd auzul din cauza obiceiului de a asculta muzică la volum ridicat

Un număr alarmant de tineri se confruntă cu pierderea auzului din cauza obiceiurilor nesigure de ascultare a muzicii, conform unui studiu recent.

Fumatul duce la obezitate abdominală

În mod normal, fumătorii tind să aibă o greutate corporală mai mică decât nefumătorii, dar mai multă grăsime abdominală.

La Inceput