Îngrijirea corpului

Cum să ne protejăm de caniculă. Simptomele la care trebuie să fim atenți

Căldura poate afecta pe oricine, dar anumite grupuri vulnerabile, precum persoanele în vârstă și bebelușii, sunt expuse unui risc mai mare de vătămare gravă. Iată ce trebuie să știți despre efectele căldurii asupra organismului și cum să vă răcoriți, transmite BBC.

Gura uscată. Cauze și simptome

Gura uscată, denumită și xerostomie (zeer-o-STOE-me-uh) apare atunci când glandele salivare din cavitatea bucală nu produc suficientă salivă pentru a menține gura umedă. 

Femeile obțin beneficii mai mari decât bărbații din exercițiile fizice regulate

Femeile au beneficii mai mari decât bărbații de pe urma exercițiilor fizice regulate, se arată într-un studio publicat în Journal of the American College of Cardiology.

8 motive să bei suc de morcovi

Sucul de morcovi, obținut din morcovi întregi, se remarcă prin valoarea sa nutritivă excepțională. Acesta nu doar furnizează potasiu și vitamina C, ci este și extrem de bogat în provitamina A. E demonstrat că consumul de suc de morcovi sprijină sistemul imunitar și contribuie la îmbunătățirea sănătății ochilor și a pielii.

Piele uscată în sezonul rece: Cauzele și soluțiile pentru o îngrijire corectă

În sezonul rece, mâinile devin adesea roșii, aspre și pot experimenta senzații de mâncărime și disconfort. Pielea uscată, cunoscută și sub numele de mâncărime de iarnă sau xeroză de iarnă, devine o problemă frecventă în această perioadă, datorită umidității reduse atât în aer liber, cât și în interior.

De ce este bine să te speli pe față cu apă rece?

Spălarea feței cu apă rece poate îmbunătăți circulația, preveni acneea și reduce inflamația. Cu toate acestea, poate împiedica curățarea completă a porilor. Este esențial să îți speli fața în fiecare zi pentru a elimina impuritățile cum ar fi murdăria, resturile și bacteriile, lăsând pielea curată și proaspătă.

O scurtă plimbare zilnică reduce riscul de deces prematur cu 10%

Nu este necesar să fii sportiv de performanță pentru aobserva beneficiile exercițiilor fizice. Chiar și un mers mai rapid pe parcursul unei zile poate aduce îmbunătățiri, conform unui studiu realizat în Marea Britanie și prezentat de BBC.

Doi centimetri de apă sunt suficienți ca un copil să se înece

În timp ce sezonul estival este în toi, numărul înecurilor în rândul copiilor a crescut alarmant în întreaga lume. Pediatrii trimit un semnal de alarmă către părinți, subliniind importanța supravegherii constante a copiilor în timp ce aceștia se bucură de activitățile acvatice.

Îndepărtarea părului cu laser: Riscuri șI rezultate

Epilarea cu laser este o procedură medicală care utilizează un fascicul concentrat de lumină (laser) pentru a îndepărta părul nedorit.

Top 8 vitamine și nutrienți pentru unghii sănătoase și puternice

Unghiile tale pot spune multe despre sănătatea ta.

Aportul adecvat de vitamine, minerale și nutrienți ajută la susținerea creșterii, formării și rezistenței noilor celule unghiale.

O modificare a aspectului, texturii sau formei unghiilor dumneavoastră ar putea indica deficiențe nutritive.

Iată care sunt cele mai importante 8 vitamine și nutrienți pentru a vă menține unghiile sănătoase.

La Inceput