Moldova ECO

Tamara Șchiopu: Producătorii moldoveni și produsele ECO. Știm cum și unde să le căutăm?

Produsele ECO sunt produse alimentare care au fost cultivate sau manufacturate conform standardelor internaționale pentru agricultura ecologică. Este un set întreg de reguli, cărora trebuie să se conforme producătorii ecologici, iar pentru aceasta ei primesc certificate și mărci de calitate ECO, BIO sau Organic. 

8 modalități ușoare de a renunța la materialele din plastic

Este posibil să reducem riscurile care ne pasc datorită utilizării pe scară largă a articolelor din plastic? Aceasta este o întrebare pe care și-o pun oamenii din întreaga lume. Dar unul dintre cei mai mari pași pe care îi putem face în această direcție este să reducem utilizarea articolelor din plastic de unică folosință.

Dulcețurile conservate. Cum le pregătim corect și ce boli tratează

Toamna este sezonul pomușoarelor, a pregătirii gemurilor și dulcețurilor. Ele sunt dulci, aromate, savuroase și iubite de toți. Ce efect însă au asupra stării noastre de sănătate? Cum le preparăm în așa fel încât ...

Secretul unei vieți sănătoase se află în bucătăria bunicii. Ce este pâinea preparată cu maia și ce beneficii are

Prospețime, gust deosebit, miros pătrunzător, în câteva cuvinte „ca la mama acasă”. Acestea ar fi doar câteva calificative care ar descrie proprietățile gustative ale pâinii preparată cu maia. Numită și „pâinea bunicilor”, aceasta, pe lângă faptul că se prepară ușor, din ingrediente naturale, fără adaosuri și coloranți, ajută la o digestie mai bună și poate fi consumată de către oricine, spun specialiștii.

Migdalele produse în Moldova, bune pentru memorie și boli de inimă

Într-un sat din sudul Moldovei, pe o suprafață de cinci hectare se întinde o livadă de migdali de toată frumusețea. Proprietara ei este Violeta Mihăieș, care a moștenit-o de la tatăl ei. Bărbatul i-a făcut-o zestre, fiind convins că pentru familia Violetei livada va fi o sursă bună de venit, o afacere frumoasă, dar îi va asigura și îi va proteja de diverse maladii.  

La Inceput