Nutriție

Fructele goji. Beneficii și contraindicații

Fructele goji sunt consumate de mult timp pentru conținutul lor ridicat de nutrienți și pentru beneficiile medicinale raportate. Fructele Goji aparțin familiei Solanaceae, care include cartofii, roșiile și vinetele. Aceste fructe sunt bogate în substanțe nutritive și conțin niveluri ridicate de mulți antioxidanți, în special betacaroten și zeaxantină. Ele sunt consumate de obicei uscate și pot fi adăugate în smoothie-uri, cereale sau produse de patiserie.

Beneficiile fructelor și legumelor de culoare violet

În fructe și legume, culoarea violet este adesea un semn al unor nutrienți numiți antociani. La fel ca și alți fitonutrienți, organismul dumneavoastră nu are nevoie de ei pentru a funcționa, dar aceștia ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor care pot duce la îmbolnăviri și boli. Și asta pe lângă orice alte beneficii pentru sănătate pe care le veți obține din consumul acestor alimente.

Suplimentele probiotice pot provoca constipație. Mit sau adevăr?

Suplimentele probiotice sunt folosite de mulți pentru a promova tranzitul intestinal sănătos și pentru a îmbunătăți sănătatea sistemului digestiv. Ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a ajuta la tratarea problemelor de sănătate digestivă, cum ar fi sindromul colonului iritabil (IBS), dar pot probioticele să provoace constipație?

Bărbații din Uganda insistă să fie alăptați și nu acceptă un refuz. „Dacă femeile spun „nu”, pot provoca violență"

În anumite regiuni ale Ugandei, precum și în părți ale Tanzaniei și Kenyei, alăptatul bărbaților este o normalitate șocantă. 

VIDEO//O femeie își alăptează soțul. „Nu a mai răcit timp de doi ani după ce a început să bea laptele meu”

Rachel Bailey, o mamă de 30 de ani din SUA, și soțul ei, Alexander, tot în vârstă de 30 de ani, dezvăluie că împărtășesc un obicei neobișnuit - ea îl alăptează.

De ce este recomandat să bei apă la prima oră a dimineții

Apa este un nutrient esențial, ceea ce înseamnă că organismul dumneavoastră nu poate produce suficient pentru a-și satisface singur nevoile de bază. Trebuie să o obțineți din surse externe (adică alimente și băuturi hidratante) pentru a vă menține sănătoși.

Alimente sănătoase și nesănătoase pentru vezica biliară

Nu există o dietă specifică pentru o vezică biliară sănătoasă, dar respectarea unor reguli poate ajuta la menținerea vezicii biliare sănătoase și la o bună funcționare a acesteia.

Care sunt alimentele permise și cele care trebuie evitate în pancreatită

O dietă prietenoasă cu pancreasul este bogată în proteine din carne slabă și săracă în grăsimi animale și zaharuri simple.

8 alimente pentru un ficat sănătos

Ficatul este responsabil pentru mai mult de 500 de funcții vitale din corpul dumneavoastră, așa că este important să aveți grijă de el. Principalele funcții ale ficatului sunt de a procesa și metaboliza sângele și de a produce bilă pentru a transporta deșeurile.

11 alimente care ajută la creșterea tensiunii arteriale

Hipotensiunea arterială (tensiunea arterială scăzută), poate fi tratată prin adoptarea unui mod de viață sănătos. Persoanele care suferă de hipotensiune trebuie să facă antrenamente regulate și să includă în dietă alimentele corespunzătoare.

La Inceput