Dezvoltarea și alimentația copilului

Malnutriția. Care sunt cauzele și consecințele

Malnutriția se referă la deficiențe, excese sau dezechilibre în consumul de energie și/sau nutrienți al unei persoane.

11 sfaturi pentru a calma bebelușul care plânge

Bucuria părinților este să-și vadă bebelușii sănătoși și fericiți, însă uneori bebelușii plâng din diverse motive. Am selectat 11 sfaturi care v-ar putea ajuta să vă calmați bebelușii când plâng și să vă bucurați de clipele petrecute împreună.

Alimentația zilnică a copilului la vârsta de trei ani

Toate mamele își doresc ca micuții lor să aibă parte de cea mai bună alimentație pe parcursul zilei, însă alegerea produselor poate fi uneori o provocare. Acum că a împlinit deja trei ani, copilul poate ...

Regimul alimentar al unui copil de doi ani. Câteva sfaturi pentru părinți

superkidsnutrition.com

Alcătuirea regimului alimentar pentru copilul dumneavoastră de doar doi ani vă pare o provocare? De fapt, planificarea meselor sănătoase, dar și amuzante, poate fi mult mai ușoară! Pe măsură ce copilul dumneavoastră învață să mănânce singur...

Cum să lupți cu deficitul de fier la copii

Deficitul de fier la copii în primii ani de viață se înregistrează destul de des. Motivul insuficienței acestui microelement foarte important constă nu doar în alimentarea incorectă a bebelușului, dar și în capacitatea mică de asimilare a fierului din produse. 

Regimul alimentar al copiilor după vârsta de un an

Mulți părinți greșesc atunci când cred că unui copil de un an îi pot fi introduse în alimentație aceleași produse alimentare consumate de către întreaga familie. 

De ce laptele de vacă nu trebuie introdus în alimentaţia copiilor

Este interzisă introducerea laptelui integral de vacă, capră sau chefir, iaurt în regimul alimentar al sugarului, chiar şi sub formă diluată. 

Semne de avertizare că un copil este abuzat fizic și sexual

Este nevoie de-atât de multă implicare pentru a avea grijă de un copil. Ei au nevoie de hrană, îmbrăcăminte și adăpost, precum și de dragoste și atenție. De multe ori părinți își doresc să le ofere copiilor lor toate aceste lucruri, dar au alte presiuni, probleme, care îi distrag de la omul cel mai important din viața lor, un om care încă nu este capabil să se apere singur. 

Trecerea la alimentaţia artificială: ce trebuie să conțină o formulă de lapte

Atunci când decide trecerea la alimentaţia artificială, fiecare mamă este preocupată de numeroase aspecte, cum ar fi modul cel mai corect de trecere de la alimentaţia naturală la cea artificială și care este formulă de lapte care poate să-i ofere bebeluşului  toate necesităţile nutriționale.

Cum este influențat creierul copilului de alimentele pe care le mănânci

Alimentația copilului influențează în cea mai mare măsură dezvoltarea creierului, încă din perioada când acesta se află în uterul mamei și terminând cu vârsta de doi ani.  

La Inceput