Aditivi Alimentari

(1) | 5 (1) | A (69) | B (11) | C (37) | D (16) | E (19) | F (16) | G (29) | H (11) | I (8) | K (1) | L (11) | M (13) | N (9) | O (10) | P (28) | R (5) | S (34) | T (14) | U (1) | V (1) | X (2) | Z (1)
Numărul Denumirea Descrierea / Efecte secundare
E 101 Riboflavină

(Lactoflavină, vitamina B2), riboflavine şi fosfat-5 de riboflavină Colorant galben, de origine vegetală. Până la ora actuală, este considerat inofensiv.

E 101 Riboflavină (lactoflavină, vitamina B2), riboflavine și fosfat-5 de riboflavină    

Colorant galben, de origine vegetală.
Până la ora actuală, este considerat inofensiv.

E 128 Roșu 2G (C.l. 18050)

Colorant roșu sintetic.
Riscuri: hiperactivitate, astm, urticarie, insomnii și alergii; este cancerigen. Este prezent în anumite sortimente de cârnați și de hamburgeri. Aditiv interzis în Europa începând cu 28.07.2007 (vezi referințele pe internet de la pp. 128-135)

E 129 Roșu allura AC (C.l. 45430)

Colorant sintetic.
Riscuri: alergii cutanate; ar putea fi cancerigen. Este interzis în numeroase țări. *

E 162 Roșu sfeclă sau betanină

Colorant roșu derivat din sfecla roșie.

La Inceput