Tratamentele de întinerire a vaginului sunt foarte riscante, avertizează ginecologii

Femeile sunt avertizate să nu apeleze la proceduri de „întinerire” cosmetice pentru a remodela și a strânge vaginul, pentru că ele sunt riscante. Ginecologii spun că „terapiile” oferite de unele clinici private din Marea Britanie și SUA, prezintă un risc serios de arsuri, cicatrici și dureri recurente.

În mod obișnuit, în timpul acestor proceduri, o sondă este inserată în vagin pentru a încălzi țesutul vaginal, scrie BBC. Deși este o procedură non-chirurgicală și se poate face într-o oră, nu este neapărat sigură, spun responsabilii din sănătate.

Dispozitivele cu laser și cu energie au fost aprobate pentru a fi utilizate pentru distrugerea celulelor pre-canceroase din țesutul cervical sau vaginal, precum și ale verucilor genitale, dar nu au fost supuse testelor pentru terapiile de întinerire.

Autoritatea americană de reglementare, FDA, spune că va lua măsuri dacă vânzarea „procedurii periculoase fără beneficii dovedite” va continua. Se mai spune că un număr tot mai mare de producători au pretins că procedura poate trata simptomele și condițiile legate de menopauză, incontinență urinară sau funcția sexuală.

Aceste produse prezintă riscuri mari și nu există dovezi adecvate pentru a sprijini utilizarea lor în asemenea scopuri. „Suntem profund îngrijorați că femeile sunt afectate”, spune avertismentul FDA.

 „Nu există dovezi care să arate că dispozitivele non-chirurgicale de întinerire vaginală sunt eficiente în îmbunătățirea tonusului muscular vaginal sau în remodelarea țesutului vaginal. Îngrijorate de aspectul sau simțul vaginului lor, femeile ar trebui să vorbească cu un profesionist din domeniul sănătății, dar este important să rețineți că vaginul fiecărei femei este diferit: labiile sunt la fel de individuale ca și femeile și variază în aspect și culoare”, susține Vanessa Mackay, de la Royal College of Obstetricians and Gynecologists.

Pentru a consolida mușchii din jurul vaginului, femeile sunt încurajate să încerce exerciții kegels care pot contribui la îmbunătățirea tonusului muscular și sensibilității în timpul sexului.

Sfaturi pentru un pod pelvic puternic

Uscăciunea vaginală este o problemă obișnuită, dar tratabilă, pe care multe femei o experimentează la un moment dat în viața lor.

Aceasta poate fi cauzată de o serie de lucruri, inclusiv menopauza, alăptare, naștere și unele tipuri de contracepție.

Femeile sunt încurajate să încerce opțiunile de auto-ajutor înainte de a consulta un specialist, inclusiv hidratante și lubrifianți vaginali. Dacă acestea nu sunt eficiente, un medic poate prescrie estrogen vaginal, spun specialiștii de la Royal College of Obstetricians and Gynecologists.

Sursa foto: 
http://www.totuldespremame.ro
Sursa: 
La Inceput