Ei gătesc pentru tine, îți livrează mâncarea la birou și au grijă cât mănânci, ca să nu te îngrași. Află despre serviciul Eat&Fit în Moldova

Trăim într-o epocă în care suntem mai mereu grăbiți, avem întâlniri, rapoarte, scrisori și în tot acest răstimp uităm să mâncăm, sau ne scuzăm că nu avem timp, sau nu prea avem multe opțiuni de localuri unde am putea să mâncăm sănătos, gustos și la timp. Să știți că pentru toate există o soluție - Eat&Fit este un serviciu dezvoltat în ianuarie 2016 în Moldova tocmai pentru cei care nu se pot motiva să mănânce sănătos în cantități moderate.

„Noi le oferim clienților noștri posibilitatea să câștige timp, prin faptul că le aducem la timp mâncarea pregătită atent în funcție de necesitățile lor - vor să slăbească, să acumuleze masă musculară sau pur și simplu pentru cei care vor să se mențină. Noi calculăm caloriile necesare pentru fiecare persoană și o distribuim zi de zi”, spune Artiom Tcaciov, cel care a și pus bazele acestui serviciu în Moldova.

Tânărul este nutriționist de profesie, iar până să deschidă acest serviciu se întâlnea cu clienții și îi sfătuia ce să mănânce și cât, pentru a scăpa de kilogramele în plus. Ideea i-a fost dată de chiar de o clientă care din lipsă de timp nu reușea să se alimenteze corect. Astfel, după ce a testat terenul și a văzut că funcționează, tânărul și-a format propria echipă.

O bună parte din clienții Eat&Fit sunt oameni care vor să slăbească și nu sunt cei mai buni prieteni cu bucătăria. „Cred că aproximativ 75-80% din clienții noștri sunt oameni care vor să slăbească. Ei înțeleg că ceva nu e în regulă cu ceea ce mănâncă. O parte din ei fac sport, alții nu, dar ei își dau seama că totul pornește de la mâncare. Antrenamentele sunt un plus foarte mare, dar și fără ele poți slăbi, dacă ai grijă ce mănânci. De aceea, o bună parte din clienții noștri vin pentru a-și corecta greutatea. Asta nu înseamnă că noi suntem concentrați doar pe astfel de clienți, noi avem meniuri pentru toți oamenii, indiferent că vor ei să slăbească sau nu”, susține Artiom.

Astfel cei de la Eat&Fit au meniuri pentru oamenii de afaceri, pentru sportivi, vegetarieni sau vegani, pentru oamenii care vor să slăbească sau pur și simplu pentru cei care vor să se mențină în formă.

Un meniu complet Eat&Fit conține 5 mese principale, fără gustări. Fie clienții aleg 3 mese pe zi, două sau una. În funcție de câte mese alegeți variază și costul meniului. „Prețul variază de la 250 la 290 de lei pe zi pentru 5 mese. În această sumă intră și ustensilele de unică folosință, șervețele și 2 litri de apă. De asemenea, avem reduceri pentru clienții permanenți, dar și pentru cei care aleg meniul pentru mai multe zile”.

Artiom ne explică de ce în meniul lor nu se regăsesc gustările.

„Noi nu pregătim 3 mese principale și două gustări, ci 5 mese întregi, deoarece la fiecare masă trebuie să fie prezente proteinele, carbohidrații și grăsimile. Spre exemplu, ca gustare, dumneavoastră mâncați un măr sau o portocală - asta nu va fi o mâncare principală, pentru că nu există proteine și grăsimi”.  Vă întrebați atunci, dacă există fructe în meniu?

„Fructele proaspete și cele uscate fac parte din meniu, dar în cantitate foarte mică. Fructele înseamnă zahăr, apă și vitamine. Nu este rău deloc, însă dacă omul vrea să slăbească ar trebui să renunțe la fructe sau să le mănânce doar în prima jumătate a zilei. Cu legumele e altceva, căci ele conțin o cantitate mai mică de zahăr. În meniul nostru, atât fructele proaspete, cât și fructele uscate merg la prima sau la a doua masă. Merele coapte cu nuci, miere și scorțișoară pot fi recomandate doar la a doua masă, ora 11.00. Seara nu sunt recomandate, deoarece e vorba de calorii pe care noi nu le mai ardem și ele se depun”, explică nutriționistul.

Tot ce trebuie să faceți pentru a dispune de un astfel de meniu este să intrați pe site-ul Eat&Fit și să îndepliniți o anchetă, în care să specificați numele și prenumele, vârsta, înălțimea, greutatea, la ce oră mergeți la culcare, la ce oră vă treziți, modul de viață și să lăsați un număr de telefon. „Clientul este sunat și urmează discuția la telefon, ca noi să ne dăm seama ce avem de făcut. La telefon aflăm detalii ce mod de viață are, dacă se ocupă cu sportul și de câte ori pe săptămână, dacă fumează, dacă este o mămică care alăptează, dacă persoanei îi ajunge orele de somn, dacă se trezește ușor. Unor oameni, spre exemplu, nu le ajung cele 7 ore de somn pentru că sunt activi, de aceea noi trebuie să le corectăm numărul de calorii”. Astfel, este pregătit un plan alimentar.

Fiecare plan alimentar este individual și răspunde nevoilor calorice pentru fiecare client în parte. În el se regăsesc și produse de patiserie și pâine, dar totul bine cântărit și de calitate.

„Avem și produse de patiserie. Noi nu punem restricții. Nouă tuturor ne plac dulciurile. Noi practic nu folosim făină de grâu, dar facem o combinație din făină albă cu făină de hrișcă. Încercăm pe cât de mult posibil să înlocuim zahărul. Avem produse dulci și fără făină. Câteodată nu folosim nici zahăr nici miere, pentru că dulceața o dau fructele uscate. Sandwich-urile de exemplu sunt produse din pâine, după o rețetă irlandeză, fără drojdie. În cele 16 zile, cât ține planul alimentar, meniul se schimbă zi de zi”.

Artiom Tcaciov ne asigură că toate produsele sunt proaspete și cumpărate de la producători autohtoni. El povestește că uneori clienții se sperie de cele cinci mese pe zi dar asta pentru că nu sunt destul de informați. „Este o chestie de obicei și atât. Când vine cineva la noi și spune că ia două mese pe zi și noi îi propunem 4-5 mese, el se sperie, căci el se îngrașă numai din două, dar tocmai că aici este greșeala. Dacă aveți doar trei mese pe zi, prânzul trebuie să fie consistent să conțină 2-3 feluri de mâncare. Ideal ar fi 4 mese pe zi. Ultima masă trebuie să fie cu două ore înainte de culcare”.

Nutriționistul ne familiarizează și cu câteva mituri privind alimentația în care moldovenii încă mai cred.

„Cea mai mare greșeală pe care o fac moldovenii e că nu mai mănâncă după ora 18.00, ceea ce e total greșit. Rezultatul va fi invers. Organismul va începe să depună grăsimi și nu să scape de grăsimi. Eu întâlnesc asta foarte des. Ideal ar fi să mâncăm cu două ore înainte de masă. O altă greșeală e că oamenii cred că trebuie să mănânce rar. „Nu trebuie să mâncați rar, dar exact atâtea calorii de câte aveți nevoie. Dietele drastice sunt foarte rele pentru organism”, mai atenționează nutriționistul.

„Doar o cafea dimineața este total greșit. Și asta nu este o problemă doar în țara noastră, ci și în lume”.

Cei de la Eat&Fit pot fi găsiți pe site-ul lor, dar ei colaborează și cu sălile de sport.

 

 

 

Sursa foto: 
Eat&Fit
La Inceput