8 alegeri sănătoase pentru micul dejun pentru persoanele cu diabet

Probabil ați auzit că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Acesta devine și mai crucial dacă aveți diabet. O masă de dimineață vă ajută să vă mențineți glicemia constantă și vă reduce șansele de a vă supraalimenta mai târziu. În timp, consumul micului dejun în mod regulat vă poate menține talia subțire și tensiunea arterială sub control. Dar, nu orice brioșă sau baghetă o vor ține sub control. Încercați aceste opțiuni bogate în proteine și carbohidrați sănătoși pentru a fi energici la începutul zilei.

1. Omleta Veggie

Gătiți legume proaspete – călește ceapa, spanacul, roșiile și ciupercile - într-o tigaie cu o cantitate mică de ulei. Se scoate din tigaie, apoi se toarnă în tigaie 1/2 cană de mix făcut dintr-un ou amestecat cu 1 lingură de lapte fără grăsime. Lăsați la foc mic timp de două-trei minute. Deasupra ouălor presărați legume, ierburi proaspete și câteva bucăți de brânză feta.

2. Bună dimineața Parfait

Alege-ți vanilie un iaurt simplu. Puneți într-un pahar 3-4 linguri de iaurt, adăugați 1/2 cană de afine și / sau căpșuni și 2 linguri de cereale cu fibre mari sau nuci. Puneți aceleași ingrediente în alt strat.

3. Toast Plus

Alegeți pâine integrală de grâu sau un pachet de brioșe englezești - asigurați-vă că primul ingredient de pe etichetă este „grâu integral”. Introduceți două felii sau jumătăți în toaster. Serviți cu 1 - 2 linguri de unt de migdale, unt de arahide sau hummus și un pahar de lapte cu grăsimi reduse.

4. Terci de ovăz

Alegeți ovăzul pe care să îl fierbeți. Adăugați îl el diverse semințe sau fructe.  

5. Ouă în cuptorul cu microunde

Nu este necesară o tigaie: bateți un ou cu o lingură de lapte într0un bol pe care să îl puneți în cuptorul cu microunde. Presărați cu piper negru măcinat și praf de usturoi. Lăsați pentru aproximativ un minut sau până la fiert. Înfășurați ouăle fierte într-o tortilă cu grâu întreg, cu ardei felii, roșii și brânză săracă în grăsimi.

6. Smoothie de fructe

Amestecați 1/2 ceașcă de iaurt grecesc simplu cu 2 linguri de lapte cu conținut scăzut de grăsimi și 1/2 cană de fructe congelate preferate neîndulcite. Pentru a adăuga câteva grăsimi sănătoase adăugați o lingură de unt de arahide sau semințe de in. Luați în considerare aromatizarea acesteia cu scorțișoară - unele studii sugerează că acest condiment reduce tensiunea arterială, colesterolul și glicemia.

7. Budinca de Quinoa

Quinoa este bogată în proteine, fără gluten. Se fierbe o cană de apă, apoi se amestecă în 1/2 cană de quinoa clătită. Se acoperă și se fierbe aproximativ 15 minute, până când toată apa se absoarbe. Se amestecă 1 cană lapte de migdale neîndulcit, 1/2 linguriță scorțișoară și 1 lingură de nucă tocată. Împărțiți în patru porții, amestecând cu sirop de arțar sau miere.

8. Steak de vită

Se condimentează 1/4 kilogram de friptură de vită rotundă subțire cu pudră de chili, chimen și pulbere de ceapă. Pulverizați o tigaie antiaderentă cu spray de gătit. Gătiți carnea de vită două minute pe o parte sau până se face roz în centru, apoi scoateți-o. Se toacă 1/4 dintr-o roșie și se gătește în suc de vită. Se toarnă roșia peste carnea de vită și se servește cu smântână.

Cuvinte cheie: 
Sursa foto: 
healthguides.cnn.com
La Inceput