Medicii dezvăluie un remediu tradițional împotriva crampelor musculare

Medicii și experții în medicină au dezvăluit un „remediu străvechi” care a captat atenția sportivilor și care se dovedește a fi eficient în tratarea cramplor musculare neplăcute. Se pare că zeama acră și delicioasă de murături nu este doar un deliciu culinar, ci și o armă secretă împotriva acestor spasme dureroase.

Fenomenul consumului de suc de murături a fost adus în prim-plan, cu sportivi precum Carlos Alcaraz, vedeta tenisului, fiind surprinși consumând acest lichid tonic în timpul meciurilor intense. Comentatorii de tenis au observat cum Alcaraz a băut suc de murături în timpul meciului epuizant care i-a adus victoria la Wimbledon, stârnind curiozitatea privitorilor și făcând din acest remediu tradițional un subiect global, scrie Mirror.

Medicii specialiști au investigat această tendință și au confirmat că zeama de murături poate avea efecte benefice asupra corpului, mai ales în cazul sportivilor. Dr. Jordan Metzl, expert în medicina sportivă la Spitalul pentru Chirurgie Specială din New York, a observat că mulți dintre pacienții săi, în special sportivii, beneficiază de pe urma consumului de suc de murături pentru a-și menține performanțele și a preveni apariția cramplor musculare dureroase.

„Cu siguranță funcționează și îl folosesc pentru mulți dintre pacienții mei, în special pentru jucătorii de tenis, este un truc bun”, a explicat pentru Today.com.

Crampele musculare sunt o problemă frecventă, afectând adesea atleții în timpul exercițiilor intense sau chiar pe timpul nopții. Aceste spasme bruște și involuntare ale mușchilor pot provoca dureri intense și pot interfera cu activitățile zilnice.

Dr. Elliot Tapper, un specialist în ficat la Universitatea din Michigan, a efectuat cercetări amănunțite asupra impactului sucului de murături asupra cramplor musculare. Studiul său, publicat în The American Journal of Gastroenterology, a demonstrat că consumul de zeamă de murături poate reduce intensitatea și severitatea cramplor musculare. Acest efect se datorează unui reflex nervos declanșat de acidul prezent în zeama de murături, care comunică cu măduva spinării și ajută la ameliorarea crampelor.

Dr. Tapper a început să cerceteze saramura după ce a observat că cicliștii și alți atleți o beau, folosind în studiul său persoane care aveau leziuni hepatice.

Studiul său a constatat că 70% dintre participanți au constatat că crampele lor au încetat după ce au băut zeamă de murături odată ce a început un episod. Acest lucru a fost comparat cu 40 la sută dintre cei care au băut apă.

„Când acidul intră în gură și stropește partea din spate a gâtului, există acolo un receptor nervos care este sensibil la acid. Atunci când acel receptor se declanșează, acesta comunică în josul măduvei spinării unde are loc crampa”, a împărtășit el. „Este doar un nerv care trage într-o buclă. Și apoi acel semnal spune „Stop””

Dincolo de beneficiile anti-crampe, medicul subliniază și rolul sucului de murături în echilibrarea electroliților din corp, în special în condiții de vreme caldă și umedă. Refacerea electroliților este esențială pentru prevenirea apariției cramplor musculare și pentru menținerea unei stări optime de sănătate.

„A bea apă sărată nu este întotdeauna super apetisantă, dar sucul de murături cu mărar a fost un remediu vechi de când lumea”.

În concluzie, această descoperire medicală sugerează că zeama de murături poate fi un remediu surprinzător și eficient în tratarea cramplor musculare, fiind apreciată și utilizată în special de sportivi pentru beneficiile sale. Cu toate acestea, medicii atrag atenția asupra necesității de a consuma cu moderație, recomandând fie consumul unei linguri de suc de murături, cel mult un întreg pahar, în funcție de preferințe și nevoi individuale.

 

Sursa foto: 
www.ruralsprout.com
Sursa: 

mirror.co.uk

La Inceput