Miere de Manuka - tot ce trebuie să știi

Mierea de Manuka este folosită ca un unguent natural pentru o serie de afecțiuni. A fost recunoscută ca un luptător împotriva infecțiilor într-o epocă de rezistență la antibioticele convenționale. Aceasta se produce datorită albinelor care polenizează arbustul manuka, plantă lemnoasă care se regăsește în Noua Zeelandă

Miere de Manuka// Puterea de vindecare

Mierea de Manuka a fost folosită încă din timpuri străvechi pentru a trata mai multe probleme de sănătate. La sfârșitul secolului al XIX-lea cercetătorii au descoperit că mierea are calități naturale antibacteriene. Se pare că aceasta este mai puternică decât mierea standard. Acest lucru se datorează faptului că are o concentrație mai mare de metilglioxal (MGO).

Miere de Manuka// Avantaje

Când vine vorba de super-alimente, mierea brută este asociată cu beneficii pentru sănătate. Se spune că mierea Manuka este eficientă pentru tratarea multor boli, de la o simplă durere în gât, până la eliminarea petelor pigmentare de pe pete.

Mierea Manuka// Alte avantaje:

-ajută la vindecarea tăieturilor și zgârieturilor

-eliminarea infecțiilor

-relaxarea durerilor de stomac

-îmbunătățirea digestiei

-stimularea sistemului imunitar

-furnizarea de energie

Miere de Manuka// Ce spune cercetătorii

Spre deosebire de cele mai multe tratamente alternative, există studii, deși pe grupuri mici, care să susțină beneficiile de vindecare. Aceste beneficii includ:

Miere de Manuka// Vindecarea rănilor

Toate formele de miere sunt acide și au un pH cuprins între 3,2 și 4,5. Proprietățile acide ale mierii s-au dovedit a ajuta vindecarea.

Aciditatea blochează, de asemenea, enzimele care descompun proteinele și peptidele pe care organismul trebuie să le repare. Concentrația mare de zahăr din miere ajută și la protejarea rănilor.

Miere de Manuka// Proprietăți antivirale

Toate tipurile de miere au fost folosite ca antibiotice naturale de-a lungul secolelor. În ultimii ani, cercetătorii au descoperit că puterea mierii de a ucide microbii provine din peroxidul de hidrogen produs cu ajutorul unei enzime de albine. Mierea Manuka face acest lucru prin atacarea germenilor cu o substanță numită MGO. Găsit în nectarul unor plante, această substanță ajută la vindecarea rănilor minore și cronice. Cu cât există mai mult MGO în miere, cu atât are mai multe proprietăți antivirale și antibacteriene.

Miere de Manuka// Cum se utilizează

Producătorii de miere Manuka își etichetează produsul cu un rating unic al factorului Manuka (UMF). Acest număr descrie nivelurile de MGO și un precursor, dihidroxiacetonă.

Intervalul pentru scorul UMF este următorul:

0 până la 4: este prezentă o cantitate nedetectabilă

5 până la 9: sunt prezente nivele scăzute

10 până la 15: sunt disponibile nivele utile

16: sunt prezente niveluri superioare, de înaltă calitate

Cu cât este mai mare numărul UMF, cu atât este mai mare nivelul acestor compuși. Pentru a obține cele mai bune beneficii, utilizați o miere de Manuka cu un UMF înalt.

Miere de Manuka// Îngrijirea pielii

Mierea Manuka poate fi capabilă să reducă inflamația și iritarea asociate cu acneea. În acest scop aplicați miere Manuka direct pe piele. Asigurați-vă că acoperiți zona afectată cu un strat subțire. Ar trebui să lăsați această mască deschisă timp de cel puțin 15 minute. Este posibil să aveți rezultate mai bune dacă lăsați măștile timp de o oră sau mai mult.

De asemenea, puteți utiliza miere de Manuka pentru a calma eczemele. Conform HealWithFood.org, puteți folosi un amestec de Manuka, ulei de măsline și ceară de albine. Se recomandă să aplicați amestecul de trei ori pe zi.

Miere de Manuka// Digestia și imunologia

Pentru a vă bucura de beneficiile digestive ale mierii Manuka, luați zilnic până la două linguri de miere. Dacă aveți dureri în gât sau dacă doriți doar să fiți proactivi, încercați să luați o jumătate de lingură de miere de Manuka zilnic. Dacă nu sunteți bolnav, acest lucru poate ajuta la stimularea sistemului imunitar.

Miere de Manuka// Riscuri și avertismente

Pentru majoritatea oamenilor mierea Manuka este sigură pentru consum, dar dacă aveți diabet discutați cu medicul înainte de a adăuga mierea Manuka în regimul dumneavoastră. Manuka, ca și în cazul altor tipuri de miere, are un conținut ridicat de zahăr. Acest lucru poate determina o creștere a nivelului de zahăr din sânge.

Dacă sunteți alergic la alte tipuri de miere, consultați medicul. Probabil că nu veți putea folosi miere de Manuka fără a avea o reacție alergică.

Ce trebuie să cauți când cumperi miere de Manuka

Mierea Manuka poate fi procurată din magazinele online naturiste. Când faceți achiziția este important să înțelegeți exact ceea ce doriți - nu toată mierea de Manuka este aceeași.

Acest tip de miere este deseori etichetat ca „miere activă Manuka”, care poate fi înșelătoare. Acest termen se referă la efectele antibacteriene produse de peroxidul de hidrogen. Aceste efecte antibacteriene se găsesc în toate tipurile de miere.

Pentru a garanta proprietățile unice de vindecare a mierii Manuka, căutați referire la „activitatea antibacteriană fără peroxid (NPA)” sau la ratingul UMF. Evaluarea UMF măsoară cantitatea de NPA prezentă în miere.

Vedeți, de asemenea, brandurile care conțin MGO, unicul agent antibacterian din mierea Manuka. Cu cât mai mult MGO, cu atât mai bine.

Atenție: consumul mierii Manuka nu vă scutește de vizita la medic și de soluțiile medicinii bazate pe dovezi. Dacă aveți probleme de sănătate ar trebui mai întâi să consultați un doctor, cu atât mai mult dacă este vorba de afecțiuni la copii.

Cuvinte cheie: 
Sursa foto: 
www.blog.vegis.ro
La Inceput