Dezvoltarea fizică

Substanțele chimice din produsele de igienă ar putea determina pubertatea timpurie la fete

Expunerea la substanțele chimice găsite într-o gamă largă de produse de igienă a fost legată de pubertatea timpurie a fetelor, avertizează un nou studiu efectuat de cercetătorii americani.

Ce înseamnă un spate sănătos și ce ar trebui să facem să nu ne doară

Toți vrem să arătăm bine și să ne simțim bine, dar pentru aceasta este nevoie să depunem și efort și să avem grijă de sănătatea noastră. Kinetoterapeutul Nicoleta Botezatu ne explică ce înseamnă conceptul unui spate sănătos și de ce este important să avem grijă de noi în fiecare zi.

Acneea, tratată pe pași. Ce soluții ai și cum trebuie să acționezi

Aproape toată lumea se confruntă cu acneea la un moment sau altul. De cele mai multe ori problema apare în adolescență, dar unele erupții pot avea loc mai târziu, de exemplu în timpul sarcinii.

Ce este pubertatea și cum se manifestă la băieți

Atunci când un copil devine adolescent, corpul lui începe să se pregătească pentru maturitate. Această etapă, care durează între doi și cinci ani, este numită pubertate. Specialiștii explică că substanțele chimice produse de organis, numite hormoni, declanșează schimbările respective. În timpul pubertății, copilul crește în înălțime, corpul crește în greutate și, în același timp, se extinde și masa musculară. Tot în perioada adolescentină se dezvoltă și organele sexuale. 

La Inceput