VIDEO: Primul act sexual. Ce întrebări să îți pui și cum să îți trasezi limitele

Da, știu că este timpul perfect. Părinții vor fi plecați în oraș. Vom avea la dispoziție toată casa doar pentru noi. Vom fi doar eu si Eugen și el a spus că va aduce lumânări pentru a crea atmosfera. Doar că nu sunt sigură dacă sunt pregătită să privesc noul sezon al serialului „Urzeala Tronurilor”.

A fi intim sexual, adică a face sex de orice fel cu o altă persoană, este o experiență foarte specială și unică și se simte cel mai bine atunci când are loc între două persoane care țin foarte mult unul la altul. A decide dacă și când cineva este pregătit să facă sex este o întrebare dificilă. Alte persoane pot să se dea cu opiniile, însă doar cele două persoane implicate pot răspunde la această întrebare. Și trebuie să te gândești mult atunci când încerci să decizi.

De exemplu, ce simți față de persoana cu care vrei să faci sex? Ce simți față de tine? Este blândă cu tine? Te tratează cu respect? Îți dorește binele? Cum crezi că te vei simți după aceea? Te vei simți stânjenitor sau veți fi mult mai apropiați și mai grijulii unul față de altul?

Odată ce două persoane se gândesc că ar putea fi pregătite să facă sex, încă mai sunt multe de discutat. Este important de a vorbi unul altuia despre istoria sexuală a fiecăruia. Dacă vreunul din ei a mai făcut sex anterior, este o idee bună să se testeze la boli cu transmitere sexuală și HIV înainte de a face sex împreună. De asemenea, este important să vorbiți despre metodele de protecție.

Veți folosi prezervative, contraceptive sau ambele? De unde le veți obține și când? Ați vorbit despre ceea ce v-ar plăcea să faceți și ce nu vă doriți în timpul sexului? Puteți fi de acord și să respectați limitele fiecăruia? Sunteți de acord să vă opriți în mijlocul acțiunii dacă oricare dintre voi se va simți incomod?

Sexul poate oferi oamenilor atât plăcere, cât și îngrijorare. Sexul neprotejat poate duce la îngrijorare privind sarcina și bolile cu transmitere sexuală. Neînțelegerile referitor la ce înseamnă a face sex pentru cealaltă persoană pot duce la stânjeneală și sentimente rănite.

În multe locuri există și legi privind cine cu cine poate face sex, în special dacă o persoană este minoră. Și țineți minte, doar pentru că ai făcut sex o dată cu o persoană, nu înseamnă că ai fost de acord să faci sex cu ea din nou. Și doar pentru că ai făcut sex cu o persoană, nu înseamnă că automat vei face sex cu alta. Este alegerea ta de a spune da sau nu de fiecare dată.

Deci, răspunsul de „sunt pregătit/ă” poate fi da sau nu. Fiecare persoană este diferită și fiecare relație este diferită. Ceea ce este cel mai important este de a aștepta până vei fi sută la sută hotărât. Viața este lungă. Va veni și timpul tău. Și atunci când va veni, vei fi pregătit.

Dacă ți-a plăcut materialul, distribue să-l vadă și prietenii tăi!

 

Sursa foto: 
Glamour
Sursa: 

Amaze.org

La Inceput