Îngrijirea corpului

Ce trebuie să știe părinții despre varianta Omicron la copii

Savanții urmăresc răspândirea variantei Omicron, dar există încă multe necunoscute. Aceștia se întreabă dacă este mai transmisibil decât tulpinile anterioare de COVID-19 sau dacă afectează mai grav copiii? Cel puțin deocamdată, am auzit despre tulpina Omicron a COVID-19 că ar putea fi mai transmisibilă decât tulpinile anterioare ale coronavirusului.

10 moduri prin care te poți menține sănătos în 2022

Când vine vorba de rezoluțiile de la început de an, „a mânca sănătos” și „a rămâne în formă” sunt unele dintre cele mai populare.

În fiecare an, există în fiecare dintre noi dorința de a fi mai bun, de face mai mult bine decât în anul precedent, mai ales când vine vorba de îngrijirea corpului și, prin urmare, a sănătății noastre. 

Ce afecțiuni poate ascunde culoarea limbii și cum se manifestă acestea

Supranumită „cel mai puternic mușchi din organism”, limba poate fi afectată de un șir de factori nocivi. Problemele presupun diverse simptome, de la durere până la schimbări de culoare și textură. Cauzele sunt și ele multiple și variate. De fapt, limba nu este formată doar dintr-un singur mușchi. Ca să putem gusta și înghiți mâncarea, ca să putem vorbi, sunt antrenați un grup de mușchi care formează limba. În normă, organul este de culoare roz și acoperit cu receptori mici numiți „papile”.

Cum să ai grijă de corpul tău în timpul menstruației. Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări

Deși trăim în secolul XXI și avem o atitudine pozitivă față de tot ce înseamnă sexualitate și fertilitate, în lumea noastră mai există culturi în care menstruația este considerată o mizerie, iar femeile sunt blamate pentru această perioadă fiziologică din viața lor. De fapt, dacă am pune menstruațiile una lângă alta, o femeie sângerează aproximativ 7 ani din viața sa. În tot acest timp, fiecare femeie are impresia că este murdară și luptă pentru curățenia corpului său și pentru lipsa mirosului neplăcut. Îți oferim în continuare un șir de sfaturi care îți vor fi de ajutor în această luptă, dar și te vor scăpa de infecții și alte complicații asociate unei igiene necorespunzătoare.

Cum poți să îți cureți plămânii, inclusiv dacă te-ai infectat cu COVID-19

Cunoașterea unor tehnici de curățare a plămânilor poate fi deosbit de utilă persoanelor care fumează, se expun regulat aerului poluat, suferă de boli respiratorii cronice, asemeni astmului bronșic, bronhopneumopatiei obstructive cronice (BPOC) sau fibrozei chistice. De asemenea, acestea pot fi utile și celor care s-au infectat cu COVID-19 și suferă de o tuse seacă, neproductivă sau suportă consecințele infectării. Urmărește în continuare un șir de metode prin care plămânii pot fi curățați, iar respirația – ușurată.

Cât de periculoasă este încălțămintea nepotrivită și cum să-ți alegi pantofii perfecți

Alegerea pantofilor potriviți, comozi, frumoși, la modă și după plac pare, de cele mai multe ori, o misiune imposibilă. Însă, dacă nu o facem după toate regulile, riscăm să ne alegem cu o pereche de încălțăminte nepotrivită. Dacă aceasta este incomodă, prea strâmtă, neajustată piciorului nostru, ne poate cauza un șir de probleme atât pe termen scurt, cât și pe termen îndelungat. Află în continuare ce riscăm, dacă nu ne alegem corect încălțămintea și ce să facem pentru a evita consecințele nefaste ale acestor alegeri.

Epilare cu laser versus electro-epilare: care este mai eficientă

Deși procedurile de radere sau epilare cu ceară sau zahăr pot elimina părul nedorit de pe corp, tot mai multe persoane apelează astăzi la soluții de durată. Două metode de acest gen sunt epilarea cu laser și electro-epilarea. Ambele acționează asupra foliculilor de păr situați sub piele pentru a preveni sau elimina creșterea noilor fire. Află în continuare ce presupun ambele metode de înlăturare a părului și care dintre ele este mai eficientă și mai inofensivă.

Retenția de apă în organism – de ce se întâmplă și cum poți scăpa de ea

Corpul uman este alcătuit 60% din apă. Deși fără acest compus nu am supraviețui, uneori el se acumulează în cantități prea mari în corp, iar incapacitatea lui de a elimina lichidele în surplus poartă denumirea de retenție de apă. Află în continuare cauzele acestei disfuncții, cum afectează retenția de apă sănătatea ta și cum să-i faci față – fie prin unele schimbări ale modului de viață, fie medicamentos.

6 uleiuri esențiale pe care să le ai mereu acasă – cum și când să le utilizezi

Când vine vorba de uleiuri esențiale, mulți dintre noi se gândesc, neintenționat, la parfumuri, săpunuri mirositoare sau la practicarea aromaterapiei. Cu siguranță, uleiurile esențiale sunt utilizate și pentru a aduce miros și culoare în viața noastră, însă acestea au și alte întrebuințări, tangente cu starea de sănătate. Află în continuare care sunt uleiurile pe care e bine să le ai acasă și cum poți să le utilizezi în condiții casnice.

Cum să îți păstrezi sânii frumoși după alăptare – sfaturi practice

Fiecare mamă, care alăptează sau a încetat recent alăptarea copilului, este preocupată de forma și dimensiunea sânilor săi, și anume dacă aceștia vor rămâne precum au fost până la alăptare sau se vor schimba în totalitate. Din fericire, există anumiți pași pe care îi poți face atât în timpul alăptării, cât și după aceasta, pentru a-ți menține sânii în formă. Iată care sunt acești pași.

La Inceput