Yoga facială: 5 exerciții eficiente împotriva ridurilor

Yoga facială este la modă și face parte din rutina zilnică a multor celebrități. Ca și yoga pentru întregul corp, așa-numita yoga facială are drept scop antrenarea anumitor grupuri de mușchi prin încordarea și relaxarea acestora. Se presupune că acest tip de yoga nu are doar efecte de relaxare, ci și de îmbunătățire a circulației sângelui și a metabolismului la nivelul feței. De asemenea, micile defecte de frumusețe, precum ar fi bărbia dublă sau ridurile, pot fi, în acest fel, corectate.

Yoga facială: Cât de des trebuie practicată și pentru cât timp?

Yoga facială ar trebui să fie practicată timp de cel puțin 15 minute pentru a stimula suficient mușchii de la nivelul feței. Fiecare exercițiu trebuie repetat de la cinci până la zece ori și se recomandă ca acestea să fie efectuate câte trei sau patru zile pe săptămână. De asemenea, este recomandat să vă abțineți de la yoga facială timp de câteva zile pe săptămână, pentru a permite mușchilor să se recupereze.

Exercițiu de yoga pentru obraji mai fermi

Pentru a face acest exercițiu de yoga, care poartă denumirea de „Leul care răcnește”, trebuie mai întâi să vă obișnuiți. Astfel, deschideți gura larg și scoateți limba în afară. Respirați conștient cu gura deschisă.

Exercițiu de yoga facială împotriva pungilor sub ochi

Pentru un aspect mai odihnit al feței, faceți următorul exercițiu: priviți în sus și puneți ușor degetele pe pielea de sub ochi. Acum încercați să trageți pleoapa inferioară în sus cu ajutorul mușchilor oculari. Mușchiul orbicular al ochiului ar trebui acum să vă miște puțin degetele în sus. Încordați și relaxați-vă pleoapa, iar apoi mișcați-vă ușor degetele în jos și în sus, după un ritm corespunzător.

Yoga facială pentru tâmple

Pentru a face acest exercițiu, puneți câte trei degete pe ambele tâmple, chiar lângă ochi. Pentru a întinde mușchii adiacenți, trageți ușor pielea spre exterior și în sus doar cu câțiva milimetri. În acest moment, țineți pielea întinsă și încercați să închideți ochii. Acest lucru va duce la încordarea mușchilor tâmplelor. În acest caz, mușchii obrazului nu sunt folosiți. Acest exercițiu de yoga pentru față reduce pliurile de la colțurile ochilor, cât și ridurile care se formează de pe urma râsului.

Exerciții împotriva ridurilor: Zâmbiți, vă rog!

Zâmbetul poate să aibă o influență pozitivă asupra emoțiilor noastre, chiar și atunci când zâmbim în mod conștient și fără un motiv real.  Totuși, pentru a reduce ridurile care se formează de pe urma zâmbetului, plasați ambele degete arătătoare la colțurile gurii și trageți-le în sus. Mențineți această poziție timp de aproximativ șase secunde și apoi relaxați-vă fața din nou.

Exercițiu de yoga facial împotriva bărbiei duble

Strângeți-vă buzele în forma pe care o faceți atunci când doriți să sărutați pe cineva. Întoarceți capul într-o parte la 45 de grade și ridicați-l ușor. Rămâneți în această poziție timp de zece secunde, apoi relaxați-vă pentru scurt timp mușchii și repetați acest exercițiu întorcând capul în partea opusă.

Efectele pozitive ale exercițiilor de yoga facială dovedite din punct de vedere științific

În cadrul unui studiu științific, mai multe femei cu vârsta cuprinsă între 40 și 65 de ani au practicat în mod regulat yoga facială timp de cinci luni. În primele opt săptămâni ale studiului, yoga facială presupunea o ședință zilnică de 30 de minute, pe când în celelalte douăsprezece săptămâni, ședința a fost efectuată timp de trei sau patru ori pe săptămână.

La finalul studiului, cercetătorii au putut observa o îmbunătățire la nivelul obrajilor, iar fețele participantelor din cadrul studiului păreau cu mult mai tinere decât arătau la începutul studiului. În acest sens, în cadrul studiului, efectele pozitive ale exercițiilor de yoga facială au putut fi confirmate. Cu toate acestea, rezultatele studiului nu pot fi considerate relevate și pentru alte persoane, datorită numărului mic de participanți (doar 33) și a faptului că au participat doar femei.

Tradus de Augustina Sagaidac, stagiară, studentă USM.

Sursa foto: 
FitFashion
La Inceput