Cum facem față unui nou an. Ghid de supraviețuire pentru 2018

Anul Nou este atât de aproape, ne mai despart zile numărate. Acum e perioada în care cu toții numărăm realizările, dar și eșecurile acestui an. Pentru mulți a fost, poate, anul în care au crezut că nu mai pot merge mai departe, că este cel mai prost an din viața lor. Alții poate au pierdut oameni dragi. Tocmai Anul Nou reprezintă perioada potrivită în care ne putem organiza viața și obiceiurile, astfel încât să devenim mai buni. Mai buni pentru noi înșine, sau pentru cei din jur, pe care i-am dezamăgit.

Acum aveți șansa să vă așezați și să pregătiți o listă de schimbări importante în stilul de viață pe care doriți să le faceți. Noi am pregătit o listă cu 25 de idei despre cum să începeți o etapă nouă a vieții Dumneavoastră, o dată cu sosirea unui an nou. Dacă sunteți în căutarea unor modalități eficiente de a vă schimba viața în bine, atunci veți găsi cu siguranță multe informații utile aici.

1. Aduceți-vă în formă: Pierderea în greutate este un obiectiv foarte important pentru mulți oameni. Combinarea diferitor exerciții pentru a fi în formă și sănătoși este un obiectiv pe care o treime din populație dorește să îl atingă. Este destul de ușor să începeți un program de exerciții și unul de dietă, dar trucul este acela de a găsi unul decent, unic pentru voi, care vă va oferi rezultate constante și va fi ușor să-l realizați pe termen lung.

2.Începeți să mâncați alimente mai sănătoase și mai puțină mâncare procesată: aceasta este, de obicei, o prelungire a obiectivului anterior. Trecerea la o dietă sănătoasă poate fi incredibil de dificilă atunci când suntem înconjurați de mâncare accesibilă și procesată. Cu toate acestea, cu multă ambiție, puteți dezvolta lent obiceiuri alimentare mai sănătoase. Învățați să controlați consumul emoțional, să fiți conștienți de motivele pentru care dieta nu reușește, să folosiți anumite trucuri și să încercați cât mai multe rețete minunate și sănătoase.

3. Nu mai fiți leneși: Cea mai mare barieră care îi împiedică pe majoritatea oamenilor să-și atingă obiectivele este dorința de a se relaxa și de a face ceva distractiv în loc să muncească din greu. Odată ce obișnuiți să amânați lucrurile, va fi foarte greu să reintrați în ritm, dar nu imposibil.

4. Îmbunătățiți-vă concentrarea și abilitățile mentale: oamenii au încercat să găsească modalități de a-și îmbunătăți concentrarea și capacitățile cognitive de mii de ani. Civilizațiile antice aveau o combinație de exerciții mentale care îi ajutau să atingă acest obiectiv. Astăzi putem folosi orice, de la aplicații la tehnici de meditație antică, pentru a stimula concentrarea și pentru a îmbunătăți abilitățile mentale.

5. Oameni noi: Întâlnirea cu noi oameni poate fi benefică bunăstării psihologice și vă poate ajuta în carieră, așa că nu vă fie frică să întâlniți oameni noi și să vă faceți niște prieteni. Depășiți-vă timiditatea, dobândiți cunoștințe noi, mergeți și întâlniți oameni noi și interesanți.

6. Fiți mai activi: Unii oameni nu au o problemă cu greutatea și totuși fac exerciții de câteva ori pe săptămână, dar aceștia stau cel mai adesea acasă și la locul de muncă, ceea ce poate avea un efect negativ asupra stării și sănătății lor. În acest caz, tot ce aveți nevoie este să găsiți modalități de a vă deplasa mai mult pe tot parcursul zilei, în loc să rămâneți toată ziua în fața calculatorului. Este chiar mai distractiv dacă vă împărțiți activitatea cu prietenii și familia.

7. Fiți mai încrezători: O doză bună de încredere în sine vă va ajuta să aveți o viață mult mai fericită. Nu ezitați să încercați lucruri noi, pentru a vă spori încrederea.

8. Câștigați mai mulți bani: Chiar și miliardarii sunt mereu în căutarea unor modalități de a câștiga mai mulți bani, iar oamenii de rând folosesc cu siguranță o sursă suplimentară de venituri pentru a-și face viața mai confortabilă. Din fericire, există o mulțime de opțiuni disponibile, cum ar fi să lucrați ca freelancer sau să folosiți internetul în avantajul dumneavoastră.

9. Deveniți mai politicos: Bunele maniere au fost întotdeauna o parte importantă a unei societăți civilizate. Datorită lor vă puteți mai ușor conecta cu ceilalți, vă veți feri să ofensați oamenii și veți fi percepuți ca o personalitate pozitivă și de încredere.

10. Reduceți stresul: Se spune că stresul este unul dintre cei mai mari ucigași și poate avea un efect foarte distructiv asupra relațiilor dumneavoastră, precum și asupra sănătății. Poate fi un efect secundar inevitabil al stilurilor noastre moderne de viață, dar poate fi gestionat eficient cu ajutorul unor trucuri utile, neconvenționale și ușor de practicat pentru gestionarea stresului.

11. Învățați să fiți mai fericiți: chiar și cei care sunt în formă decentă, au o viață bună și știu să gestioneze stresul, pot fi totuși nefericiți. Este nevoie de timp și de răbdare să învățați cum fericirea vine din lucruri simple.

12. Obțineți o calitate mai bună a somnului: cu televizoare mari, computere, smartphone-uri, tablete și tot felul de gadget-uri cu lumini strălucitoare și semnal sonor, poate fi dificil să dormiți suficient pe timp de noapte. Ar trebui să aveți cel puțin 8 ore de somn pe timp de noapte și există modalități destul de simple de a atinge acest număr dacă știți să vă faceți un program bine pus la punct.

13. Renunțați la țigări: Fumatul nu vă pune în pericol numai sănătatea dumneavoastră, dar poate face și o gaură în portofel. Fiți pregătiți să renunți la țigări odată pentru totdeauna.

14. Urmăriți mai puțin televizorul: O persoană obișnuită pierde mult timp în fața televizorului, timp care ar putea fi mai bine petrecut pentru dezvoltarea abilităților, învățarea sau menținerea corpului activ. Odată ce reușiți să reduceți timpul la televizor, veți realiza cât de lungă și productivă poate fi într-adevăr o zi.

15. Citiți mai mult: Cărțile reprezintă o modalitate excelentă de a obține o mulțime de cunoștințe despre o mare varietate de subiecte și sunt, de asemenea, un mare exercițiu pentru creier. Nu este atât de greu să citiți 20 sau mai multe cărți într-un an - trebuie doar să vă faceți din asta un obicei, să descoperiți tipul dumneavoastră de cărți și să găsiți un pic de timp pentru a citi.

16. Găsiți un om de încredere: toți avem nevoie de cineva cu care să discutăm și să împărtășim cele mai profunde secrete ale noastre, dar găsirea persoanei potrivite este o chestiune de încercare și de încredere. Trebuie să ieșim afară și să cunoaștem o grămadă de potențiali parteneri înainte de a putea găsi pe cineva pe care să îl putem înțelege foarte bine.

17. Optați pentru o viață sexuală mai activă: Orice relație sănătoasă necesită o intimitate bună, iar sexul poate ajuta, de fapt, să ne menținem mental și fizic sănătoși. Ideea este să faceți din asta o experiență distractivă și plină de satisfacții, iar asta vine cu timpul.

18. Învățați să vă îmbrăcați cu stil: Modul în care vă îmbrăcați poate spune multe despre dumneavoastră și purtarea de haine potrivite vă poate face să fiți puternici și încrezători, ceea ce vă poate ajuta să vă aveți un loc de muncă mai bun și poate chiar să găsiți mai ușor un partener de viață.

19. Petreceți mai mult timp cu oamenii care contează: Există prea puțin timp în această viață pentru ca noi să îl risipim pe oameni dubioși și toxici. Ar trebui să ne concentrăm asupra oamenilor cărora le pasă și sunt fericiți alături de noi, deoarece acesta este cel mai bun mod de a rămâne fericiți.

20. Consumați cu moderație sau renunțați la băut: În timp ce este complet sigur și sănătos să consumați una sau două porții dintr-o băutură alcoolică pe zi, nu mulți oameni pot spune că pot urma această regulă în mod eficient. Să controlați acest proces are multe beneficii, deși este un proces dificil.

21. Ieșiți din datorii: nu puteți merge cu adevărat înainte în viață, dacă aveți datorii. Drumul către libertatea financiară este unul stâncos, dar este cu siguranță ușor de gestionat, cu un pic de planificare și de auto-control.

22. Economisiți bani: Odată ce aveți datoriile sub control, este timpul să începeți să puneți niște bani deoparte. Bani suplimentari pentru o călătorie în străinătate sau procurarea unei mașini noi reprezintă o schimbare binevenită.

23. Învățați o limbă străină: nu numai că învățarea unei limbi noi vă va ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de comunicare, ci va arăta excelent în CV-ul dumneavoastră și, eventual, vă va deschide câteva porți.

24. Adoptați un animal de companie: Există o mulțime de iubitori de animale care își doresc să îngrijească de un animal de companie, dar de cele mai multe ori își schimbă planurile, în timp ce unii oameni se grăbesc și iau un animal de companie fără să înțeleagă responsabilitatea pe care o implică acesta. Asigurați-vă că știți ce doriți și găsiți un animal de companie care se potrivește cu condițiile și cu stilul dumneavoastră de viață.

25.Descoperiți lumea: va trebui să aveți o ordine financiară, să beneficiați de echipamentul potrivit și să investiți ceva timp și efort înainte să vă gândiți să călătoriți pe tot globul, dar există modalități de a trăi diferite culturi și de a vizita locuri îndepărtate chiar și pe un buget mai restrâns. 

Sursa foto: 
www.lifehack.org
La Inceput