Orgasmul multiplu: Ce este și cum poate fi atins

Pentru multe persoane, orgasmul este principalul scop pentru care fac sex. Până la urmă, sexul, totuși, declanșează plăcere. Iar multe materiale la acest subiect conțin informații despre cum să obții mai des și mai mult orgasm. Principalul scop în astfel de ghiduri este intenția de a ajuta oamenii să obțină orgasm multiplu sau, cu alte cuvinte, orgasme la intervale mici de timp. Ideea generală spune că un orgasm e bine, deci mai multe - și mai bine.

Totuși, orgasmul este un lucru nu atât de simplu. Nu fiecare persoană poate avea câteva astfel de experiențe în șir. Însă, trebuie să știi că dacă tu sau partenerul nu aveți orgasme multiple, aceasta nu înseamnă că există vreo problemă. Posibil că la mijloc este faptul cum funcționează creierul. Specialiștii spun că timpul necesar pentru un nou orgasm după ce recent ai încercat unul, variază de la gen și, în general, de la persoană la persoană. Acest interval de timp se numește perioada refractară și este un fenomen cerebral și corporal bine studiat.

Ca să înțelegi dacă tu sau partenerul tău poate avea orgasm multiplu trebuie vă să analizați corpurile.

Orgasmele multiple și orgasmele tantrice. Diferențe

Există persoane care practică sexul tantric și care afirmă că pot ajunge să experimenteze orgasm pentru o perioadă lungă de timp. Potrivit lor, uneori aceasta poate ține și jumătate de oră. Mai mulți oameni insistă asupra faptului că au trecut prin astfel de stare, deși până în prezent nu există  dovezi științifice. Oricum, indiferent de durata orgasmului vorbim de unul singular. Iar orgasmele multiple sunt total diferite.

Cea mai răspândită definiție spune că putem vorbi de orgasm multiplu atunci când există o pauză clară între cel puțin două astfel de stări, pauză când omul înțelege clar că nu simte orgasm. Astfel, după un prim orgasm, urmat de un interval, de la excitare continuă sau repetată, apare un alt orgasm. Specialiștii spun că la astfel de experiențe omul poate ajunge prin mai multe metode. Aici se include și sexul tantric, dar nu se limitează totul la acest exemplu.

Mituri și concepții greșite despre orgasmele multiple

Există două mituri despre orgasmul multiplu care sunt considerate cele mai răspândite. Primul mit spune că oricine are clitoris, le poate avea. Iar alt mit - că nimeni dintre cei cu penis nu le poate încerca. Aceste afirmații nu sunt adevărate, spun specialiștii.

Explicația constă în faptul că unele femei au perioada refractară mai lungă decât în medie sau devin prea sensibile ca să continue actul sexual. În rezultat, pot să nu experimenteze sau să nu-și dorească orgasme multiple. Și acest lucru este normal și sănătos, dau asigurări specialiștii.

De altă parte, bărbații, în deosebi cei cu vârsta de până la 30 de ani, au perioada refractară mai scurtă și pot pot atinge orgasmul de mai multe ori în câteva minute. Și acest lucru este în normă. Aceasta pentru că nu există rigori care să determine care sunt metodele corecte sau incorecte de a atinge un orgasm atâta timp cât cei care trec prin experiență sunt bine cu metoda aleasă.

Singur sau cu partenerul: Cum poți ajunge la orgasm multiplu?

Dacă vă doriți să experimentați orgasmul multiplu,  puteți face acest lucru singur(ă) sau cu partenerul(a). Acesta pentru că, unele persoane constată că le este mai ușor să ajungă la această stare cu ajutorul cuiva. Asta pentru că le devine dificil să mențină singuri stimularea după primul orgasm.

În cazul experiențelor fără partener, cel mai simplu ar fi să folosești altfel de ajutor. Spre exemplu, acesta poate fi un vibrator care te poate ajuta să ajungi la un nivel înalt de stimulare și să reușești să o menții. Ca să experimentezi orgasm multiplu, corpul tău poate acea nevoie de câteva încercări. Aceasta este un lucru normal. Așadar, e nevoie de timp și răbdare.

În același timp, puteți încerca să atingeți orgasm multiplu împreună cu parterul(a). Aici e necesară comunicarea clară ca să înțelegeți corpul partenerului(ei) și anume cum reacționează la diferite stimulări. Corpurile sunt diferite și prin urmare, ce funcționează în cazul unei persoane, poate să nu funcționeze în cazul altei persoane. Fii deschis pentru cercetare și îți va fi mai simplu.

Sfaturi de siguranță și consiliere

Ce mai mare problemă legată de orgasmul multiplu este riscul stimulării excesive în orice formă n-ar fi. Stimularea sexuală în perioada refractară poate fi neplăcută și chiar dureroasă așa cum regiunea genitală devine foarte sensibilă. Dacă doriți să ajutați partenerul(a) să atingă această stare, ascultă-l în timpul procesului. În caz că apare disconfort - oprește-te.

La fel, stimularea îndelungată poate avea consecințe fizice. Chiar și atunci când nu există hipersensibilitate, continuarea stimulării după un orgasm poate cauza răni și traume în regiunea genitală. Prin urmare, se recomandă să utilizezi lubrefiante dacă apare disconfort. În plus, evită să forțezi atingerile dacă partenerul(a) nu cere acest lucru.

Sursa foto: 
www.adevarul.ro
Sursa: 
La Inceput