Cu siguranță nu puteți rezista tentației de a mânca o ciocolată, fiind desertul dumneavoastră preferat. Aceasta vă poate ajuta în zilele stresante, poate fi o consolare când nu știți să zâmbiți și vă poate induce o stare de bine de nedescris, pentru că papilele dumneavoastră gustative pur și simplu vor dansa.
Experții susțin că ea chiar este bună pentru sănătate, doar în cazul în care alegeți ciocolata neagră cu cel puțin 70% de cacao, dar să nu fie în exces, pentru că tot ce e mult strică.
Studiile arată că ciocolata neagră veritabilă este un pansament pentru inimă, face minuni pentru creier și circulația sangvină, experții afirmă că aceasta ar putea fi benefică și în cazul autismului, obezității și diabetului.
Vă prezentăm mai jos zece beneficii ale ciocolatei negre demonstrate științific.
1. Este bună pentru inimă și circulația sângelui.
Un studiu recent a constatat că ciocolata neagră ajută la restabilirea flexibilității arterelor în timp. Previne, de asemenea, arteroscleroza.
2. Reduce riscul de accident vascular cerebral
Cercetătorii din Finlanda au descoperit că ciocolata scade riscul accidentului vascular cerebral.
3. Este bogată în minerale
Ciocolata neagră conține minerale benefice, cum ar fi potasiu, zinc, seleniu și fier.
4. Reduce colesterolul
S-a fost demonstrat că consumul moderat de cacao reduce nivelul de colesterol „rău“ (LDL) și ridică nivelul de colesterol „bun“, așadar, are rol de reducere a riscului de boli cardiovasculare.
5. Este bună pentru piele
Flavonoizii din ciocolata neagră protejează pielea împotriva efectelor nocive ale soarelui.
6. Incredibil, dar adevărat, ciocolata chiar vă poate ajuta să pierdeți în greutate.
Neurologul Will Clower spune că un pătrat mic de ciocolată neagră, care conține 70% cacao, topită pe limbă timp de 20 de minute înainte de masă, declanșează hormoni din creier care spun „eu sunt plin“, reducând astfel cantitatea de alimente consumată ulterior.
7. Face bine mamelor și bebelușilor
Un studiu finlandez a constatat că ciocolata reduce stresul la femeile însărcinate, iar copiii ale căror mame în timpul sarcinii au mâncat ciocolată sunt mai zâmbitori și binedispuși.
8. Poate preveni diabetul
Deși, pare o nebunie, s-a demonstrat că ciocolata poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină. Deci, ciocolata neagră, consumată cu moderație, ar putea întârzia sau preveni debutul diabetului zaharat.
9. Ciocolata este bună pentru creier
Flavonoizii care se conțin în ciocolata neagră pot reducere riscul pierderii de memorie la persoanele în vârstă, de asemenea, este benefică în tratarea leziunilor cerebrale.
10. Ciocolata te face să te simți bine
Ciocolata conține feniletilamină o substanță care ne face euforici, denumită și drogul dragostei. Feniletilamina ne dă încredere în noi, ne face să zâmbim continuu, să visăm cu ochii deschiși și ne taie pofta de mâncare, adică starea pe care o avem când suntem îndrăgostiți.
Așadar, ciocolata neagră veritabilă, consumată în cantități mici vă va face bine nu doar pentru siluetă, ci și pentru suflet. Delectați-vă papilele gustative în fiecare dimineață cu câte o bucățică de ciocolată neagră și vă veți simți mult mai bine întreaga zi. Ciocolata neagră adevărată este produsă din materie primă, cultivată și crescută cu grijă de către fermieri, apoi prelucrată de către persoane. Întregul proces ia timp, iar cei care produc trebuie să facă acest lucru cu multă dragoste. Ea nu este un produs în masă și prin urmare nu poate fi ieftină. Ea este pentru suflet.