Sanatate Info

Subscribe to Sanatate Info feed
Sănătate Info
Updated: 15 hours 2 sec ago

9 spitale publice din Moldova, ai căror medici sunt cei mai apreciați de către pacienți

9 April, 2020 - 14:06
În ultimele săptămâni, cadrele medicale din toată lumea, inclusiv cele din Republica Moldova, sunt asaltate cu cuvinte de laudă și mulțumire pentru munca și efortul pe care-l depun pentru salvarea oamenilor infectați cu noul tip de coronavirus.

Ce știu moldovenii despre Covid-19: înțeleg că este periculos, dar cred că nu li se poate întâmpla anume lor

9 April, 2020 - 14:06
Majoritatea moldovenilor au o înțelegere corectă privind riscurile pe care le implică noul tip de coronavirus și cunoaște metodele eficiente de prevenire a infecției, arată cel mai recent studiu realizat în Moldova. Totuși, mai sunt mulți dintre cei care cred că lor nu li se poate întâmpla. De asemenea, datele arată că nu toți respectă măsurile de izolare și, în plină pandemie, au ieșit să-și să vadă rudele și prietenii.

Cum au fost dați afară pacienții de la Spitalul de la Glodeni. Cum explică autoritățile apariția focarului

9 April, 2020 - 14:06
Svetlana Zamfirov, locuitoare a satului Cobani, povestește că mama ei a fost internată în spital cu paralizie cerebrală, dar a ieșit de acolo cu Covid-19. Mai mult, afirmă femeia, pacienții pur și simplu au fost alungați din instituția medicală de către femeia de serviciu, sub pretextul că se face dezinfecție. Nicio lămurire, niciun tratament pe care să-l urmeze nu le-ar fi fost prescris. Mama Svetlanei a stat în secția terapie, unde s-au infectat mai mulți medici.

Alte 118 persoane au fost diagnosticate cu Covid-19. Bilanțul a ajuns la 1.174 de cazuri

9 April, 2020 - 14:06
Astăzi, alte 118 persoane au fost confirmate pozitiv la noul tip de coronavirus, după procesarea a 629 de probe. Dintre acestea 2 sunt de import și 116 sunt cu transmitere locală. De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5 decese.

Fashion și COVID-19: cum s-au mobilizat companiile de modă și frumusețe pentru a ajuta în lupta cu pandemia

9 April, 2020 - 14:06
Din momentul declarării pandemiei COVID-19, autoizolarea la domiciliu a devenit modul nostru de viață. Instituțiile de învățământ, de business și serviciile publice și-au sistat activitatea. Însă, cel mai alarmant și dificil moment este insuficiența acută a echipamentelor de protecție individuală pentru lucrătorii medicali din prima linie, în special a mănușilor și a măștilor de tipul respiratoarelor.

Autoritățile de la Moscova au reținut un doctor care a vorbit public despre măsurile ineficiente în lupta cu Covid-19

9 April, 2020 - 14:06
Un doctor rus a fost reținut și arestat pentru că ar fi criticat autoritățile că nu au luat măsuri eficiente în lupta cu pandemia Covid-19. Mai exact, pentru faptul că acestea nu asigură echipamente de protecție pentru medicii din spitale. „Autoritățile ruse se tem mai mult de critică, decât de efectele Covid-19”, a reacționat directorul organizației Amnesty International Rusia.

Tudor Lupașcu, epidemiolog la Spitalul din Glodeni: „Aproape toată instituția este închisă”

9 April, 2020 - 14:06
Duminică autoritățile au anunțat, de rând cu alte statistici, că la Glodeni sunt infectate cu noul tip de coronavirus 11 cadre medicale. Autoritățile au evitat să ofere însă alte detalii, mai exact să ne spună că toți 11 lucrători medicali sunt de la Spitalul din Glodeni și din acest motiv, practic toată instituția a fost închisă.

Zeci de studenți și rezidenți la Medicină, repartizați să ajute în serviciul de Urgență și la noul spital improvizat de la Moldexpo: „Nu fac față, vom suplini numărul acestora”

9 April, 2020 - 14:06
Numărul lucrătorilor medicali în scădere cu fiecare an face simțită mai acut, în plină pandemie, lipsa de medici și personal medical cu studii medii. Și dacă unele spitale pot fi improvizate temporar, așa cum este cazul Centrului Covid-19 de la Moldexpo, medicii sunt cel mai greu de găsit. Săptămâna trecută, autoritățile au cerut Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” să permită implicarea studenților și rezidenților în lupta sistemului cu noul tip de coronavirus.

Top 5 spitale din Moldova cele mai apreciate de pacienți, în primul trimestru al anului 2020

9 April, 2020 - 14:06
Spitalul Clinic Municipal Nr.1 continuă să se afle în fruntea clasamentului la capitolul satisfacția pacienților, potrivit Platformei Spitale.md. Instituția se menține pe primul loc deja mai bine de doi ani la rând. În primele trei luni ale acestui an, instituția s-a menținut în top, față de restul spitalelor din țară. Aceasta este urmată în clasament de Spitalul Raional Râșcani, apoi de Spitalul Raional Anenii-Noi.

Alți 101 pacienți diagnosticați cu Covid-19. Numărul deceselor a urcat la 19

9 April, 2020 - 14:06
Astăzi, alți 101 pacienți au primit confirmarea testului la Covid-19, după procesarea a 192 de teste. Dintre acestea 4 sunt de import și 97 cu transmitere locală. În total, în țară sunt înregistrate 965 de cazuri de Covid-19. De asemenea, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 4 decese.
La Inceput