Sanatate Info

Subscribe to Sanatate Info feed
Sănătate Info
Updated: 14 hours 48 min ago

Vreți să dați jos directorul de la Spitalul Clinic Republican cu mâna noastră? Descurcați-vă singuri

21 February, 2020 - 11:34
Probabil acesta va fi cel mai scurt editorial pe care l-am scris în ultimii ani. Și va fi așa nu pentru că nu aș avea ce spune, dar este cel mai mizerabil subiect pe care a trebuit să-l abordez în activitatea mea de jurnalist.

Restricții mai dure pentru vânzarea țigărilor: deputații spun că nu vor să „dăruiască” industriei tutunului o portiță legală pentru promovarea industriei letale

21 February, 2020 - 11:34
Republica Moldova încă nu a reușit să dezvolte și să mențină soluții efective care să descurajeze fumatul, în special printre copii și adolescenți, deși legătura dintre cancer și fumat este indestructibilă. În timp ce alte țări reușesc să dezvolte reglementări care să descurajeze fumatul, la noi industria contează pe autorități corupte. Acum legislatorii spun că vor să meargă cu un pas înaintea altor țări și să prevină erori legislative întâlnite în experiența altor state.

Mii de pacienți cu diabet zaharat din Moldova, lăsați fără tratament din neglijență, arată un raport al Curții de Conturi

21 February, 2020 - 11:34
Programul Național de prevenire și control al diabetului zaharat pentru perioada anilor 2017-2021 nu a fost realizat, iar în mare parte acest lucru se explică prin iresponsabilitatea față de exercitarea atribuțiilor de serviciu, atât din partea responsabililor de implementarea planului de acțiuni, cât și din partea personalului din instituțiile medicale.

Azi spital nou din temelii, mâine cârpeli pe ici cole. Premierul Chicu a promis bani pentru echipamente medicale la Spitalul Municipal Bălți

21 February, 2020 - 11:34
Premierul Ion Chicu s-a arătat în ultima vreme foarte interesat de soarta Spitalului Municipal Bălți. Săptămâna trecută a fost într-o vizită la instituția medicală, iar astăzi i-a chemat la Guvern pe reprezentanții de la minister și pe directorul instituției, Serghei Rotari, ca să discute soluții ce ar putea duce la normalizarea activității instituției.

În Moldova au ajuns primele teste pentru depistarea coronavirusului: câte sunt și în ce situații vor fi folosite

21 February, 2020 - 11:34
Agenția Națională de Sănătate Publică anunță că a primit cinci kituri, a câte 95 de teste, pentru depistarea coronavirusului din Germania. Acestea urmează să fie folosite în conformitate cu recomandările internaționale și ordinelor interne ale Ministerului Sănătății.
La Inceput