Sanatate Info

Subscribe to Sanatate Info feed
Sănătate Info
Updated: 15 hours 31 min ago

Clorochina și hidroxiclorochina ar trebui retrase din tratamentul pacienților cu Covid-19. Prima cercetare la scară largă aduce dovezi solide că nu ajută pacienții

26 May, 2020 - 15:10
Rezultatele unui amplu studiu sugerează că utilizarea clorochinei, medicamentului folosit în tratarea malariei, sau hidroxiclorochinei (luate cu sau fără antibioticele azitromicin sau claritromicin) nu aduc vreun beneficiu pacienților cu Covid-19. Studiul a inclus aproape 15.000 de pacienți cu Covid-19 care au primit una dintre combinațiile de medicamente a celor patru medicamente și au fost efectuate 81.000 de controale, conform The Lancet.

Adaosul de 100% la salariu, împărțit discriminatoriu la Spitalul Republican Bălți. Medicii urgentiști spun că își riscă viața, dar bani au primit de patru ori mai puțin decât un șofer

26 May, 2020 - 15:10
Medicii de la Unitatea Primiri Urgențe de la Spitalul din Bălți acuză conducerea instituției că ar oferi într-o manieră discriminatorie adaosurile la salarii lucrătorilor implicați în tratamentul și controlul infecției COVID-19.

Dezinfectarea suprafațelor în instituțiile medicale – particularități și recomandări specifice de la OMS

26 May, 2020 - 15:10
Ți-am povestit anterior cum să cureți și să dezinfectezi corect suprafețele, referindu-ne la principiile generale și la soluțiile pentru care e mai bine să optezi, în contextul noului coronavirus.

Aplauze! 2020, declarat Anul Lucrătorului Medical. Sau...miroase a electorală?

26 May, 2020 - 15:10
Președintele Dodon a anunțat, ieri, și chiar a reușit să semneze fulgerător de repede un decret prin care 2020 este declarat Anul Lucrătorului Medical. A promis și salarii duble, dar asta-i altă mâncare de pește, vorba unui prieten.

Evaluarea Tehnologiilor Medicale, aplicată în Vest, cosmos pentru Republica Moldova. De ce avem nevoie să punem dovezile în față, înainte de a plăti din banii noștri pentru medicamente compensate

26 May, 2020 - 15:10
Haute Autorité de Santé în Franța, Gemeinsamer Bundesausschuss și IQWIG (Institute for Quality and Efficiency in Health Care) în Germania, Tåndvards Och Läkemedelsförmänsverket în Suedia, Agencja Oceny Technologii Medycznych i Taryfikacji în Polonia, aproape toate statele europene și-au dezvoltat politici și instituții care evaluează tehnologiile medicale (ETM), pornind de la noile medicamente, până la dispozitive și consumabile, programe naționale și tarife.

54 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2

26 May, 2020 - 15:10
Astăzi, 25 mai, în Republica Moldova au fost confirmate 54 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. 53 de cazuri sunt cu transmitere locală și un caz de import (Federația Rusă). Astăzi au fost efectuate 478 de teste, dintre care primar – 383 şi repetat – 95. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul tip de Coronavirus a ajuns la 7.147 cazuri.

Promisiuni electorale marca Igor Dodon. Salariile cadrelor medicale ar putea fi dublate înainte de alegeri

26 May, 2020 - 15:10
Președintele Igor Dodon se avântă din nou în declarații. Deși aproape jumătate din anul 2020 a trecut, șeful statului propune ca acest an să fie dedicat lucrătorului medical. De asemenea, Dodon promite dublarea salariilor acestora, însă nu pentru toți o dată. O primă majorare ar urma să se întâmple în septembrie, cu 2 luni înainte de alegerile prezidențiale.
La Inceput