Sanatate Info

Subscribe to Sanatate Info feed
Sănătate Info
Updated: 21 hours 58 min ago

Medici de familie vor putea avea cabinete individuale. Ministerul Sănătății a publicat conceptul de reformă a asistenței medicale primare

24 May, 2018 - 23:08
Astăzi a fost plasat pentru discuții publice proiectul de reformă a asistenței medicale primare. Autoritatea propune modificarea mai multor legi, printre care Legea ocrotirii sănătății, Legea exercitării profesiunii de medic sau Codul Fiscal.

Criză de rezidenți în unele specialități medicale: niciun student nu a vrut, anul trecut, să devină medic legist și doar unul s-a înscris la rezidențiat la medicina de urgență

24 May, 2018 - 23:08
Studenții de la medicină sunt în febra pregătirilor pentru examenele de final de studii. Anul acesta 997 de studenți vor absolvi, cu 30 mai mulți decât anul trecut. Dintre aceștia 297 sunt străini.

Medicina de familie – încotro? Știe Guvernul ce are de făcut și care sunt riscurile reformării asistenței medicale primare? Un studiu răspunde la aceste întrebări

24 May, 2018 - 23:08
Din al doilea trimestru, ne asigura acum câteva luni Ministerul Sănătății, medicii de familie vor putea activa în baza liberei practici, aceasta fiind o reformă majoră în domeniul asistenței medicale primare, care ar fi trebuit să motiveze medicii de familie să nu mai părăsească sistemul. Suntem în a doua parte a trimestrului II și nimic nu se întâmplă. Cu excepția unor declarații și comunicate scurte din care înțelegem cu toții că reforma se va produce, dar cum nimeni nu ne spune.

La fiecare trei secunde o persoană va muri, până în 2050, dacă nu rezolvăm problema rezistenței la antibiotice

24 May, 2018 - 23:08
Cu medicina modernă, ca și cu multe alte aspecte ale vieții noastre, avem tendința să credem că tehnologiile avansate, tratamentele mai bune și tehnicile inteligente înseamnă inevitabil mai multe și mai bune modalități de tratare a bolilor și o viață mai lungă.

43 de filiale farmaceutice noi au fost deschise în Moldova în primele trei luni ale lui 2018

24 May, 2018 - 23:08
Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) a emis 85 de decizii de prelungire, reperfectare şi anulare a licențelor pentru activitatea farmaceutică în primul trimestru al anului 2018. Astfel, în perioada ianuarie-martie 2018 au fost deschise 43 de filiale noi, inclusiv 15 în baza hotărârilor judecătorești.

Îngrijorări privind un potențial risc de cancer, după ce substanțele chimice din cremele solare au fost găsite în țesutul mamar

24 May, 2018 - 23:08
Chimicalele utilizate pe scară largă în produsele de protecție solară au fost găsite în țesutul mamar, creând preocupări legate de un risc potențial pentru sănătate.
La Inceput