Sanatate Info

Subscribe to Sanatate Info feed
Sănătate Info
Updated: 8 hours 22 min ago

Mihai Moldovanu se întoarce la Primărie. Fostul șef al Direcției Sănătate a obținut câștig de cauză în instanță

17 July, 2018 - 19:36
Dispoziția fostului primar interimar Silvia Radu, prin care dispunea concedierea lui Mihai Moldovanu, a fost declarată ilegală de către instanța de judecată, astfel că fostul șef de la Direcția de Sănătate urmează a fi restabilit în funcție. Prima instanță s-a propunțat pe caz astăzi.

În Europa există în continuare focare de rujeolă. Infecția încă prezintă un pericol iminent

17 July, 2018 - 19:36
Conform celui mai nou raport al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor există în continuare focare de rujeolă în Europa, persistând riscul ridicat de răspândire și de transmitere în zonele cu populații susceptibile. Până în prezent, în 2018 au fost raportate 31 de decese în întreaga regiune.

23 de ambulanțe „GAZ Sobol” au ajuns în satele din Moldova. Unde au fost repartizate acestea

17 July, 2018 - 19:36
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat astăzi că 23 de ambulanțe noi de producție rusească au fost repartizate în localitățile din Republica Moldova. În total au fot repartizate 26 de ambulanțe din lotul de 69, cumpărate din Federația Rusă. Trei autoturisme au fost repartizate anterior.

Institutul de Neurologie și Neurochirurgie ar putea să poarte numele academicianului Diomid Gherman

17 July, 2018 - 19:36
Un proiect de lege în acest sens a fost propus spre dezbatere publică de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Astfel, cu ocazia aniversării a 60-a de la fondare, ministerul propune ca această instituție medicală să-i poarte numele ilustrului neurolog Diomid Gherman.

Statistici. Câți medici și asistenți au părăsit domeniul sănătății publice în ultimii trei ani, de până la reformă

17 July, 2018 - 19:36
Serviciul de Supraveghere de Stat în Sănătate Publică a funcționat, în ultimii trei ani, cu un deficit de medici de aproape 40 la sută. Dintre cei angajați aproximativ 10% s-au eliberat din funcție. Nici în laboratoare situația nu a fost mai fericită, în perioada 2015-2017. Din funcțiile prevăzute doar jumătate erau ocupate, iar cei mai mulți specialiști au plecat anul trecut.

Alexandru Ciobanu, psihoterapeut: „O notă nu poate omorî un copil. Depresia se „clădește” mult mai devreme și durează mulți ani”

17 July, 2018 - 19:36
Cazul adolescentei găsită strangulată într-o pădure din raionul Căușeni a zguduit din nou opinia publică. Comentariile, judecățile, învinuirile față de părinți ori sistemul educațional au curs gârlă. Asta chiar dacă încă nu se știe ce anume s-a întâmplat cu adolescenta, dacă s-a sinucis sau a fost omorâtă și dacă acea notă de 3, primită la BAC la proba de matematică, a fost motivul din care a plecat de-acasă și nu s-a mai întors.
La Inceput